Sahin, Islahiye LGS Türkiye Birincisini Ziyaret Etti

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Liselere Geçis Sinavi’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ömer Baran Sisman’i ziyaret etti.

Sahin, Islahiye LGS Türkiye Birincisini Ziyaret Etti
Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yasayan Sisman’a Baskan Sahin, evinde ziyaret ederek bilgisayar ve bisiklet hediye etti.

Sahin: Türkiye yüzyili, egitim yüzyili olacak

Yasanan felaketin ilk gününden beri ögrenciler için imkanlari kolaylastirmayi meramlayan Baskan Fatma Sahin, egitimin iyilestirdigini vurgulayarak, “Bize öyle güzel bir bayram yasattiniz ki bütün gece heyecandan uyumadim. Çok güzel bir sonuç tebrik ediyorum. En önemli özne sizsiniz. Ama lojistik destekte çok önemli. Bu depremde çocuklar bana dedi ki, ‘baskanim her sey enkaz altinda kaldi. Biz burada ne yapacagiz’. En büyük kara depremini geçirdik. Canimiz sag ve bunu konusuyoruz. Ben sükür ediyorum. Egitim iyilestiriyor. Oglumuzu da dinledim. ‘Her krizin firsatlari var’ diyor. Çok onur duyduk. Konteynirda çalisti. Su ve mermer hesabi. Su mermeri nasil sekillendiriyor vura vura. Bir defa okumayla olmuyor sürdürebilirlik. Basaracagiz bizim baska çaremiz yok okumaktan baska. Okuyacagiz, okutacagiz. En büyük güç beseri sermaye. Dogru yoldayiz. Türkiye Yüzyili, egitim yüzyili olacak” seklinde konustu.

"Ne olursa olsun ben çalismayi seçtim"

LGS sinavinda büyük basari elde eden Ömer Baran Sisman depremden etkilenmesine ragmen çalismayi birakmadigini belirterek, “Depremin ilk aylarinda sikinti yasadim. Ama ondan sonra devletin KYK yurduna geçtik biz ailece. Burada biraz daha çalisma imkani buldum. Sonra memur kent açildi. Bu yüzden daha çok çalisma olanagi buldum. Ana çalismami orada yaptim. Ondan sonra TOKI kentlerine geçtik. Orada da son çalismalarimi yapip sinava girdim. Aslinda bu basari hikayesinde digerlerine örnek olabilecek sey, çalisma azmi. Çünkü ne olursa olsun ben bir deprem yasadim. Bir sürü yer gezdim. Çadirlarda kaldim. Bundan sonrasinda vazgeçtim. Öylesine çalismadan sinava girebilirdim. Normal bir fen lisesini tutturabilirdim. Ama ne olursa olsun ben çalismayi seçtim ve her gün düzenli olarak çalisarak Türkiye birincisi oldum” açiklamasinda bulundu.

Depremin ardindan yasanan barinma sikintilarina Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan çözüm bulundugunu ifade eden Sisman’in annesi Zehra Sisman ise, “Depremde Islahiye’deydik. Depremden sonra ilk etapta bir barinma yeri sikintisi yasadik. Orada çocugumun verimli çalismadigini görünce Islahiye de konteynir kentte kaldik. Hayati ihtiyaçlarimizin hepsini karsiladik Kitap kampanyalarindan faydalandik. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin denemelerine girdik. Basarisi eski basarisina ulasti. Fatma Sahin gerçekten bir numara. Egitime bir insan ancak bu kadar deger verir. Gaziantep için büyük bir sans” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan’dan, afet bölgelerine ek kontenjan müjdesi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, depremde yogun hasara ugrayan Islahiye ve Nurdagi ilçelerinde 8’nci sinifa kayitli olan ögrenciler için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafindaki sinavli okullarda her sube için iki ek kontenjan açilacagini müjdeledi.
Kaynak: İHA