Orman Müdürlügü Ekiplerine 'Iklim Degisikligi Ve Orman Yangini' Egitimi

Kastamonu Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlügü arasinda imzalanan is birligi protokolü çerçevesinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlügünde görev yapan teknik ekibe "iklim degisikligi ve orman yanginlari” egitimi verildi.

Orman Müdürlügü Ekiplerine 'Iklim Degisikligi Ve Orman Yangini' Egitimi
Kastamonu Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlügü arasinda imzalanan is birligi protokolü çerçevesinde egitim çalismalari devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü’nde orman yanginlariyla mücadele konusunda bilgilendirici egitim programi düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve ayni zamanda Ormancilik ve Tabiat Turizmi Ihtisaslasma Koordinatörü olan Prof. Dr. Ömer Küçük de düzenlenen egitime katildi.

Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoglu ve bölge müdür yardimcilarinin da hazir bulundugu egitim, Orman Bölge Müdürlügü Engin Ates Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Üniversite tarafindan organize edilen egitime Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de video konferans yöntemi ile katildi.

Teknik personele yönelik düzenlenen egitime, Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü’nde görevli isletme ve sube müdürleri ile müdür yardimcilari katildi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ömer Küçük, degisen iklim sartlari nedeniyle ortaya çikan yanginlarin doga ve insanlar üzerindeki etkilerini ve yapilan çalismalari içeren sunum gerçeklestirdi. Iklim degisikliginin orman yanginlari üzerindeki etkileri ve yangin yönetim sisteminde yeni yaklasimlarin ele alindigi egitimde ayrica, iklim degisikliginin orman yanginlarina sebep olan büyük yanginlara etkisi, iklim parametrelerindeki asiri degerlerin sonuçlari, yangin öncesi çalismalar gibi konular vurgulandi.

Prof. Dr. Küçük, Kastamonu Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlügü arasindaki is birliginin devam etmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA