Kurban Bayrami Için Tatli Alacaklar Dikkat Açiklamasi 'Bayraminiz Zehir Olmasin'

Kurban Bayrami’na sayili günler kala tatlici dükkanlarinda hazirliklar devam ediyor. Sakarya’da da hazirliklarini sürdüren tatlicilar, vatandaslari kalitesiz tatlilar hususunda uyardi.

Kurban Bayrami Için Tatli Alacaklar Dikkat Açiklamasi 'Bayraminiz Zehir Olmasin'
Bayramlarin vazgeçilmezi olan tatli gelenegi günümüzde de sürdürülüyor. Özellikle Kurban Bayrami’na sayili günler kala, ülke genelinde oldugu gibi Sakarya’da da tatli üretimi yapilan dükkan ve imalathanelerde hazirliklar devam ediyor. Tatli çesitleri tezgahlarda yerini alirken, ustalarda gelen siparisleri yetistirmek için çalisiyor. Antep fistikli baklavanin kilosu 300 liradan, cevizli baklava ise kilosu 200 liradan alici buluyor. Tatlici Özcan Kocaman ise evlerine tatli götürecek vatandaslari kalitesiz tatli almamalari hususunda uyararak, baklava yapiminda kullanilan malzemelerin önemine vurgu yapti.

"Sagliginizla oynamayin"

Siparislerde geçtigimiz senelere göre çok yogunluk yasanmadigini söyleyen Özcan Kocaman, "Su an siparisler çok yogun degil ama sükür siparisimiz oluyor. Her zamanki gibi rutin bir ayari var. Geçen sene 150 liraydi, bu sene 200 TL oldu fiyatlar. Geçen sene biraz daha yogundu, bu sefer biraz daha düsük oldu. Geçen sene fiyatlarimiz uygundu, biraz daha ragbet vardi. Bu sene artan maliyetlerden dolayi fiyatlar biraz daha yüksek oldugu için maalesef biraz azaldi islerimiz. Sürekli de zam gelmekte. Fiyatlar daha uygunken tepsi tepsi satiyorduk, artan maliyetlerden dolayi bu sene islerimiz biraz daha yavasladi" dedi.



"Insanlar cevizliye biraz daha fazla ragbet gösteriyor"

Fiyatlardan bahseden Kocaman, "Antep fistikli baklavanin kilosu 300 TL. Malum fistigin kilosu çok yüksek, bunun için fistikli baklava biraz daha pahali. Biz kendi dükkanimizda fiyatlari çok fazla yükseltmedik. Fistikliya nazaran cevizli biraz daha uygun onun kilosu ise 200 TL. Tabii insanlar cevizliye biraz daha fazla ragbet gösteriyor. Bu fiyatlardan asagi baklava mümkünse almayin. Çünkü merdiven alti oluyor. Sagliginizla oynamayin. Hijyen kurallarina dikkat eden, güzel bir dükkandan tatli alarak yiyebilirsiniz. 50-100 lira daha fazla verin ama en iyisini yiyin" diye konustu.



"Aldiklari yerin güzel ve hijyen içerisinde olmasi gerekiyor"

Tatli alinirken dikkat edilmesi gereken hususlara da deginen Kocaman, "Vatandaslarin tatli aldiklari is yerinin güzel ve hijyen içerisinde olmasi gerekiyor. Insanlar tatliyi alirken imalatini görmesi gerekiyor. Normal baklava yagimiz var, sade yagla karistiriyoruz. O sekil yapiyoruz. Serbeti de normal seker herhangi bir katki maddesi yoktur. Çünkü tatli yediginiz zaman midenin yanmamasi gerekiyor. Insanlarda ne olursa olsun ’Glikoz var mi’ aliskanligi var. Aslinda hiç kimse kolay kolay glikoz kullanmaz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA