Kahramanmaras'ta Kurban Bayrami Hareketliligi

Depremin merkez üssü Kahramanmaras’ta Kurban Bayrami nedeniyle ile merkezde bulunan çarsilarda hareketlilik artti.

Kahramanmaras'ta Kurban Bayrami Hareketliligi
6 Subat’taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaras’ta Kibris Meydani ve Ulu Cami meydani arasinda kurulan seyyar is yerleri ve konteyner çarsilarda Kurban Bayrami dolayisiyla hareketlilik yasaniyor. Depremin yaralarinin sarildigi bölgede esnaflar ekmek teknelerinde mesai yapmaya çalisirken, vatandaslar ise bayramda alacagi kiyafet, ayakkabi ve benzeri ürünleri temin edebilmek için çarsilara akin etti.

Giyimden ayakkabiya, yemekten taki tasarim gibi birçok isletmenin bulundugu çarsiya gelen vatandaslar, bayram hazirliklarini tamamlamak için alisveris yaparken, esnaf ise geçen yila nazaran bu yil bayram alisverisinin düsük oldugunu ifade etti.



“Çalismak lazim, is olarak sikintimiz yok”

Yasanan depremler sonrasinda Tarihi Saraçhane Çarsisi’ndaki is yerini kaybeden ve daha sonra kurdugu konteyner is yerinde çayciliga devam eden Recep Yigit, “Bayram öncesi hareketliyiz Allah’a sükür. Çalismak lazim, çalisiyoruz çok sükür. Is olarak bir sikintimiz yok, çarsi zaten mesafe olarak çok kisa Kibris Meydani ile Ulu Cami arasi kaldi. Ben bu çarsiya 1987 yilinda geldim, yine böyleydi tekrar yine yillar öncesine döndük” dedi.

Çocuklari için bayram alisverisine çikan Murtaza Kaya, “Gördügünüz gibi bir bosluk. Aradigimiz hiçbir seyi bulamadik, olanlardan almaya çalisacagiz. Su çocuklarin gönlü olsun yoksa bizim için bayram çok da eglenceli degil açikçasi” diye konustu.

Çarsida pamuk seker satarak geçimini saglayan Zeynep Çam, “Depremden dolayi insallah herkesin gönlüne göre olur. Kurban kesemeyenlere kurban kesmek nasip olur insallah. Herkesin bayramini kutlariz. Satislara daha yeni basladik daha siftah etmedik. Insallah çocuklarimiz için kazaniriz” seklinde konustu.

Bir esnaf da, “Satislar su anda geçen yillara oranla yüzde 50 düsük. Öncelikle tabii deprem yasadigimiz için depremin de etkisi var. Yine de çok sükürler olsun güzel” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA