Izmir'in Gözde Tatil Merkezlerinden Foça Kurban Bayrami'na Hazir

Izmir’in Foça ilçesinde havalarin isinmasi ile birlikte sezon hareketliligi baslarken 9 günlük Kurban Bayrami tatili de turizm isletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Izmir'in Gözde Tatil Merkezlerinden Foça Kurban Bayrami'na Hazir
Izmir’in gözde tatil merkezlerinden Foça’da bayram öncesi doluluk oranlari artmaya devam ediyor. Foça’da rezervasyonlar yüzde 80’lere ulasirken, isletmeciler bayram için hazirliklarini sürdürüyor. Esnaflar ve isletme sahipleri ile birlikte bayram yogunluguna hazir olduklarini ifade eden Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Sedat Özdemir, “Otel isletmecileri ile yaptigimiz görüsmelerde yüzde 80’lere ulasan doluluk oranlari oldugu bilgisini aldim. Ramazan Bayrami’nda da yogunluk yasadik gayet kalabalikti ve hiçbir sikinti olmadi. Kurban Bayrami’nda daha fazla yogunluk olacagini düsünüyoruz, vatandaslarimiz herhangi bir sikinti yasarsa bize ulassinlar uyarilari her zaman dikkate aliyoruz. Tüm vatandaslarimizin Kurban Bayrami’ni kutlarim” diye konustu.



"Yogun bir bayram geçirecegimizi düsünüyoruz"

Foça’da Otel Isletmecisi Bahtiyar Dilsiz, “Sezona iyi bir sekilde hazirlanmistik, simdi de bayrami bekliyoruz Kurban Bayrami’na bütün turizm paydaslari olarak haziriz. Bayrami Foça’da geçirecek olan misafirlerimizi bekliyoruz. Doluluk oranimiz gayet iyi memnunuz. Normal de hafif bir sekilde geçer diye düsünüyorduk ama yüzde 80- 85’lere ulasan bir dolulugumuz var. Bayrama yaklastikça yüzde 100 olacagina inaniyoruz. Yogun bir bayram geçirecegimizi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

"Kurban Bayrami için hazirliklarimizi tamamladik"

Foça esnafindan Ibrahim Babadenk, “Yaz sicak ve sezon güzel basladi.

Kurban Bayrami tatili uzun bir süre oldugu için çok yogun olacak. Su anda bir yogunluk var ama biz bayramda daha da artacagini düsünüyoruz. Kurban Bayrami için hazirliklarimizi tamamladik. Bayramin bereketli geçmesini bekliyoruz” dedi.

Cafe isletmecisi Taner Acar ise Kurban Bayrami’yla beraber çok büyük ziyaretçi akinina ugrayacaklarini bekledigini belirtti.

Kaynak: İHA