Ege'nin Iki Yakasini Birlestiren Girit Festivali'ne Yogun Ilgi

Kusadasi Belediyesi ve Giritliler Federasyonu (GIRITFED) tarafindan bu yil 11. kez düzenlenen Uluslararasi Giritliler Festivali’nin ikinci günü birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Tarihi Kervansaray’da büyük bir cosku içerisinde gerçeklesen festivalde konuklara, Girit’e özgü lezzetler ikram edildi. Girit’ten gelen müzik gruplarinin çaldigi ezgilerle senlenen festivalde sergilenen dans figürleriyse coskuyu zirveye çikardi.

Ege'nin Iki Yakasini Birlestiren Girit Festivali'ne Yogun Ilgi


Festivaller kenti Kusadasi’nda bu yil 11’inci kez düzenlenen Uluslar arasi Giritliler Festivali büyük bir coskuyla devam ediyor. Dün, Davutlar Mahallesi’nde ‘Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardimlasma Dernegi’nin açilmasiyla baslayan festivalin ikinci gününde Tarihi Kervansaray’da birbirinden renkli etkinlikler gerçeklestirildi.

Bu çerçevede ilk önce ‘Mübadele Fotograflari’ isimli fotograf sergisinin açilisi yapildi. Ardindan sahne alan Girit folklor ekibi tarafindan Girit’e özgü yerel danslar sergilendi. Yunanistan’dan gelen müzik gruplarinin çaldigi ezgilerle senlenen festivalde adeta bayram havasi yasandi. Festivalde gösterimi yapilan ‘Girit Limon Agaci’ isimi belgesel film ise katilimcilara zaman zaman duygu dolu anlar yasatti.

Uluslararasi Giritliler Festivali’nin ikinci gününde kurulan lezzet stantlari büyük ilgi gördü. Katilimcilar, Kusadasi Asçilar Dernegi’nin danismanliginda hazirlanan Girit usulü Sevketi Bostan, enginar ve kabak tatlisinin tadina bakti. Ibramaki Sanat Galerisi’nde Tuncay Ercan Sepetçioglu’nun konusmaci olarak katildigi ‘Bir Göçün Hikayesi: Girit ve Giritliler’ isimli söylesinin de düzenlendigi etkinliklerin ikinci günü Dj performansinin ardindan sahne alan Göknur Onur konseri ile son buldu.

Etkinliklere CHP Aydin Milletvekili Evrim Karakoz, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, Aydin Büyüksehir Belediyesi Bati Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, GIRITFED Baskani Yunus Çengel, Mudanya Lozan Mübadilleri Baskani Hüseyin Türker ile Türkiye’nin degisik bölgelerinden gelen çok sayida de Giritli katildi.



Kusadasi Belediyesi ve GIRITFED tarafindan bu yil 11. kez düzenlenen Uluslararasi Giritliler Festivali, Davutlar Mahallesi’nde bulunan Sevgi Plaji’nda gerçeklestirilecek çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA