Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Islam, Insanlar Yeryüzünde Adaletle Davransin Diye Gönderildi'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Islam, insanlar yeryüzünde adaletle davransin, dogru sözlü olsun, birbirlerine zulmetmesinler diye gönderildi. Islam onun için en büyük nimet” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Islam, Insanlar Yeryüzünde Adaletle Davransin Diye Gönderildi'


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, Hollanda, ABD ve Kanada basta olmak üzere çesitli ülkelerden gelen Türk haci adaylariyla Mekke’de bir araya geldi. Buradaki konusmasinda, insanlar için en büyük nimetin Islam olduguna isaret eden Baskan Erbas, “Islam, insanlar yeryüzünde adaletle davransin, dogru sözlü olsun, birbirlerine zulmetmesinler diye gönderildi. Islam onun için en büyük nimet. Rabbimiz Kur’an-i Kerim’de; ‘Bugün sizin dininizi kemale erdirdim. Ve üzerinizdeki nimetimi tamamladim. Sizin için din olarak Islam’i seçtim’ buyurmaktadir. ‘Üzerinizdeki nimetimi tamamladim’ diyor. Müslüman olmus olmamiz bizim için en büyük nimettir” ifadelerini kullandi.

“Hac, mümine günahlari ile yüzleserek aklindan, kalbinden ve hayatindan çikarma firsati verir”

Baskan Erbas, daha sonra Türkiye’den gelen haci adaylariyla bir araya geldi. Burada da haci adaylarina hitap eden Baskan Erbas, haccin müminler için arinma ve bagislanma yeri oldugunu belirterek, “Hac ibadeti mümin kisiye kendi hayati, kalbi, niyeti, hayalleri, arzulari, nesli, hatalari ve günahlariyla yüzleserek kötülük adina ne varsa aklindan, kalbinden ve hayatindan çikarma firsati vermektedir. Büyük bir azim ve kararlilikla alemlerin Rabbine yönelerek, samimi bir tövbe ile dua ve yakarislarla kendisini affettirme firsati tanimaktadir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Her kim hac ibadetini yapar, kötülükten, günahtan uzak durursa annesinden dogdugu gün ki gibi günahsiz olur.’ buyurmaktadir” diye konustu.



“Büyük düsünen insanlarin devleti ilelebet payidar olur”

Türkiye’de 6 Subat’ta yasanan depremlerden sonra Nijerya’dan gelen yardimlari hatirlatan Baskan Erbas, sunlari kaydetti:

“Nijerya’dan Diyanet Isleri Baskanligina gelen bir heyet, topladigi bir miktar yardimi bize getirip teslim etti. Bunlar hep veren el oldugumuz için. Bizim su anda Türkiye Diyanet Vakfimizin gönüllüleri ve görevlileri oralarda. Hem yurt içinde 81 ilimizde, 922 ilçemizde sinirlarimizin içindekilere verirken sinirlarimizin ötesindekilere de vererek onlarin dualarini aliyoruz, zor zamanlarimizda maddi manevi desteklerini aliyoruz. Azerbaycan’da gördünüz degil mi? Adeta dökülen, böyle kirik dökük arabasiyla evlerden topladigi yataklari, yorganlari alip da deprem bölgesine getiren o kardesimizin durumunu gördünüz degil mi? Nasil oldu bu? Iste bizler küçük düsünmedik, büyük düsündük. Büyük düsünen insanlarin devleti ilelebet payidar olur.”

Programlara, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Kadir Dinç, Rehberlik ve Teftis Baskani Hasan Güçlü ve Mekke Din Hizmetleri Atasesi Ahmet Oguz da katildi.

Kaynak: İHA