Çanta Tamircilerinin Yogun 'Bayram' Mesaisi

Bayram tatilinin 9 gün olarak açiklanmasini firsat bilerek tatile çikma hazirligi yapan vatandaslarin arizali valizlerini tamir ederek hazir hale getiren çanta tamircileri, yogun mesai yapiyor.

Çanta Tamircilerinin Yogun 'Bayram' Mesaisi
Kurban Bayrami’nda tatile çikacak olan vatandaslar, hazirliklarina devam ediyor. Bayram tatilini sehir disinda degerlendirmek üzere hazirlik yapanlar uzun süredir kullanilmadigi için yipranan ve çesitli yerlerinde arizalanan valiz ve çantalarini tamir ettirmek için çanta tamircilerine akin ediyor. Valizlerinde kirik tekerlek, tutacak ve bozuk fermuar sorunlariyla karsilasan vatandaslar seyahatlerinden 1-2 öncesinde tamircilerine giderek yogunluk olusturuyor. Çanta tamircisi esnafi, bayram öncesinde olusan yogunluktan dolayi islerinden memnun oldugunu belirtirken, vatandaslardan seyahate çikmadan birkaç gün öncesinden tamir ettirilecek valizlerini getirme uyarisi yapti.

“Bazen valizleri yetistirmek için fazla mesai bile yapiyoruz”

Eskisehir’de yaklasik 30 senedir çanta tamirciligi yapan Güray Aktas, son birkaç gündür çanta tamirinde yogunluk yasadiklarini ifade etti.

Dükkâna getirilen valizlerde en çok tekerlek, fermuar ve tutamaç sorunlariyla karsilastiklarina dikkat çeken Aktas, bayram tatiline çikacak müsterilerin tamir ettirme isini son güne birakmalarindan dolayi yogunluk oldugunu belirterek, su ifadeleri kullandi:

“Bozuk çanta ve valizlerini çok acele bir sekilde yaptirip tatile çikiyorlar. Biz de bu yogunluktan dolayi tamirat yaparken biraz sikisiyoruz. Tatil hazirliklarina baslarken birkaç gün önceden bize getirmeleri gerekiyor. Bizim için daha iyi olur. Tatile çikmadan 1-2 gün önce çantalarini getirdikleri için yogunluk yasiyoruz. En çok çekmeli ve bez valizdeki arizalari tamir ettirmek için bize geliyorlar. Bayan çantalardaki arizalari da gideriyoruz. Vatandaslar çekmeli valizlerin tekerleklerinde sikinti yasiyor. En hizli sekilde valizlerdeki tamirat islemini bitirmeye çalisiyoruz. Bazen valizleri yetistirmek için fazla mesai bile yapiyoruz. Bayan ve sirt çantalarinda da fermuar sorunlarina rastliyoruz. Valizlerin fermuar, tekerlek ve tutamaç tamiratlari 50-100 lira arasinda degisiyor. Elimizdeki bozuk valizlerin neredeyse hepsini tamir ederek hazir hale getiriyoruz ve müsterilere teslim ediyoruz. Çünkü bayram tatili artik yavas yavas basliyor. Birkaç tane ufak bez valizler kaldi elimizde o kadar. Pazartesi gününe kadar tamirat yogunlugunun bitecegini düsünüyorum.”
Kaynak: İHA