Büyük Bayram Trafigi Sürüyor Açiklamasi 43 Ilin Geçis Güzergahi Havadan Görüntülendi

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de, milyonlarca vatandasin yollara akin etmesinin ardindan trafik yogunlugu yasaniyor. Bayram tedbirlerinin artirildigi bölgede, trafik ekipleri tarafindan havadan ve karadan denetimler yapiliyor.

Büyük Bayram Trafigi Sürüyor Açiklamasi 43 Ilin Geçis Güzergahi Havadan Görüntülendi


Idari izinle 9 güne uzatilan Kurban Bayrami tatili için memleketlerine ya da tatil beldelerine ulasmak için yollara akin eden vatandaslar, kara yollarinda trafik yogunluguna sebep oldu. Türkiye’nin en önemli kara yolu ulasimdan biri olan 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de de bayrama sayili günler kala trafik yogunlugu yasaniyor.

Istanbul, Izmir, Bursa ve Ankara gibi farkli illerden hareket eden tatilcilerden dolayi kara yollarinda yasanan trafik yogunlugu "Dron" ile havadan görüntülendi. Özellikle Ankara-Kirikkale kara yolunda zaman zaman trafik durma noktasina gelirken, yogunluk sebebiyle araçlar saatte 50 ila 60 kilometre hizla ilerliyor. Kirikkale-Kayseri kara yolunda ise araç trafiginin akici oldugu gözlemlendi.

Kirikkale Valiligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligina bagli trafik ekipleri, araç trafiginin yogun oldugu bölgelerde denetimlerini sürdürüyor. Zaman zaman meydana gelen maddi hasarli kazalara da aninda müdahale eden polis ekipleri, sürücülerin zorunlu haller disinda emniyet seridini kullanmasina da izin vermiyor.

Trafikte vatandasin can ve mal güvenligini saglamak için çalismalarini 24 saat esasina göre sürdüren trafik ekipleri, sehir merkezinde ve kara yollarinda "dron" ile havadan denetim yapiyor. Ekipler, araç sürücüleri ile yolcularin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu ile rutin trafik kontrollerini gerçeklestiriyor.

Sürücü ve yolcularin bayramini kutlayan ekipler, vatandaslari dikkatli olmalari ve trafik kurallarina uymalari hususunda uyarilarda bulunuyor. Kara yollari ekipleri, trafigin aksamamasi için bölgede bulunan 5 kavsagi uyari levhalari ve beton bariyerlerle araçlarin geçisine kapatti. Trafik yogunlugunun bayram gününe kadar devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA