Baskan Bahar Açiklamasi 'Antalya'da Günübirlik Kiralik Evlerin Denetimlerini Önemsiyoruz'

ATSO Baskani Ali Bahar, günübirlik kiralanan evlere iliskin Antalya’da gerçeklestirilen denetimlere tesekkür ederek, “Yasal düzenlemelerin ihlali, yerel halkin huzurunu bozabilir, güvenlik riski ve sürdürülebilir konut erisimi sorununa yol açabilir. Özellikle kentimizde denetimlerin gerçeklestiriliyor olmasini önemsiyoruz” dedi.

Baskan Bahar Açiklamasi 'Antalya'da Günübirlik Kiralik Evlerin Denetimlerini Önemsiyoruz'
Antalya Emniyet Müdürlügü’nün il genelinde günübirlik kiralanan yerlere iliskin, anlik veri göndermedigi tespit edilen isletmelere yönelik uyguladigi denetimler konusunda açiklama yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Ali Bahar, “Turizmde anlik veri gönderme sorununa yönelik çaba ve kararlilik için emniyet güçlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Gayrimenkul sektörünün, ekonomik, sosyal ve finansal açidan önemli bir sektör olduguna isaret eden Baskan Ali Bahar, “Yasal düzenlemelerin ihlali, yerel halkin huzurunu bozabilir, güvenlik riskine sebep olurken, sürdürülebilir konut erisimi sorununa yol açabilir. Özellikle kentimizde denetimlerin gerçeklestiriliyor olmasini önemsiyoruz” diye konustu.

Kimlik bildirme kanununu çerçevesinde günübirlik kiralik evlerin isleyisi ve geçici olarak bulunan kisilerin tespiti kapsaminda yasal düzenlemeleri hatirlatan Baskan Bahar, “Isletmelerde tüm kayitlarin bilgisayarda tutulmasi, mevcut bilgilerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesi ve uzun süreli saklanmasi konusunda 2022’de yasal sorumluluklar getirilmistir. Çalisanlar ve konaklayanlarin bildiriminin yapilmasi güvenli bir kent ve huzurlu bir yasam için önemli bir konudur” dedi.



Yerel halkin huzur ve güvenligi

Antalya’nin büyük bir turizm destinasyonu olarak yasadigi sorunlara mikro ölçekte bakilmasi gerektigini dile getiren Baskan Bahar, “Konaklamada kisa süreli kiralamalarin denetlenmesi, bölgede yasayan vatandaslarin huzuru ve güvenligi için de önemli” diye konustu.

Turizmde anlik veri gönderilmesi konusunda çaba ve kararlik gösterilmesi gerektigini dile getiren Baskan Bahar, “Turizm sektörü, hizli degisen dünyada rekabetçi bir ortamda faaliyet gösterirken, anlik veri gönderme ve alma konusunun sorunsuz bir sekilde gerçeklesmesi büyük önem tasiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA