AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AKPM'ye Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bir Ingiliz milletvekilinin hazirladigi ve Türkiye’nin darbecilerle mesru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM’de onaylanmasini kiniyoruz” dedi.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir Ingiliz milletvekilinin hazirladigi ve Türkiye’nin darbecilerle mesru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM’de onaylanmasina tepki gösterdi. Sözcü Çelik, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Bir Ingiliz milletvekilinin hazirladigi ve Türkiye’nin darbecilerle mesru mücadelesini hedef gösteren bir raporun AKPM’de onaylanmasini kiniyoruz. Insan haklarindan yana davranmasi gerekenlerin, terörist darbecileri mesrulastirmaya çalisan bir rapora imza atmalari utanç vericidir. FETÖ tezlerini siralayan bu raporda Türkiye’ye yönelik ifade edilen suçlamalarin hepsini reddediyoruz. Raporda bahsedilen sekilde ortada ’Gülen hareketi’ diye sosyal bir yapi yoktur; bilakis eli kanli bu yapinin adi Fetullahçi Terör Örgütü’dür. Fetullahçi Terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Cumhurbaskanimizi, Meclisimizi, seçilmis hükümeti ve demokrasimizi hedef alan, karanlik ve asagilik iliskileriyle bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü 15 Temmuz gecesi onlarca vatandasimizi katletmistir. Cumhurbaskanimizin liderliginde o gece bu örgüte karsi milli direnis baslamistir” ifadelerini kullandi.

"Cumhurbaskanimizin ölümü göze alan kararliligi, aziz sehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve milli direnise destek olan milletimizin her bir ferdi sayesinde bu terör örgütü o gece maglup edilmistir" diyen sözcü Çelik, “Böylesine eli kanli bir terör örgütünün halen bir sivil hareketmis gibi mesrulastirilmaya çalisilmasi, AKPM’nin terör örgütlerinin propaganda zemini haline gelmesine yol açmaktadir. Milletvekilimiz Sn. Zeynep Yildiz yaptigi konusmada, söz konusu raporun ne kadar dayanaksiz ve gerçeklerden uzak oldugunu ortaya koyarak, ülkemizin mesru tezlerini ve pozisyonunu açik bir sekilde ifade etmistir. Bu raporu hazirlayan ve onaylayanlarin açiklamalarinda Sn. Zeynep Yildiz’i hedef almalari da insan haklari ve demokrasi konusunda pusulayi sasirdiklarini göstermektedir. Demokrasimizi, basta FETÖ, DEAS ve PKK/PYD/YPG olmak üzere Türkiye düsmani terör örgütlerine karsi koruyacagiz. Bu noktada mücadelemiz kararlilikla sürecek; basta darbeciler olmak üzere demokrasi düsmani olan bu örgütlerin mensuplari hiçbir sekilde kendilerini güvende hissedemeyecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA