Agri'da Kan Davali Aileler Baristi, Kur'an'i Kerim Okundu, Dualar Edildi

Agri’nin Diyadin ilçesinde akraba iki aile arasinda çikan ve bir kisinin ölümüyle sonuçlanan kavga sonrasi baslayan kan davasi, düzenlenen baris töreni ile sona erdi. Yüzlerce kisinin katildigi törende taraflar, karsilikli dualar edip el sikisarak kan davasina son verdi.

Agri'da Kan Davali Aileler Baristi, Kur'an'i Kerim Okundu, Dualar Edildi


Diyadin ilçesi Oguloba (Sahvelet) köyünde akraba olan Bakir ailesinden bir kisinin ölümü ile sonuçlanan kan davasi eski Agri Milletvekili Cemal Kaya’nin uzun süredir devam eden girisimleri sonrasi baris ile sonuçlandi.

Baris törenine Cemal Kaya, Vali Yardimcisi Yusuf Beran Vuran, Il Jandarma Alay Komutan Yardimcisi Yarbay Yasin Berçin, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Mustafa Tayfun Ay, eski Diyadin Belediye Baskani Salih Yasar, Diyadin AK Parti Ilçe Baskani Orhan Özden, AK Parti Il Baskani Orhan Güngör ve yönetimi, kanaat önderleri, din adamlari, mahalle muhtarlari ile ilçe protokolünün hazir bulundugu baris töreni imamlarin Kur’an’i Kerim’den sureler okumasi ve dualari ile basladi.



Cemal Kaya, yaptigi açiklamada "Yaklasik 2 ay boyunca iki tarafla görüserek kan davasinin barisla sonuçlanmasi için girisimlerde bulunduk. Aile büyüklerinin sagduyulu yaklasimiyla, kan davasi barisla sonuçlandi. Her iki tarafta benim akrabalarim, maalesef talihsiz bir olay yasandi. Sükürler olsun bugün barisla sagduyu ile sonuçlandi. Rabbim bir daha yasatmasin, bu iki ailenin birligi köye, köyün birligi ilçeye, ilçenin birligi ile ilin birligi, ülkeye baris, birlik ve kardeslik kazandiracaktir. Allah her iki taraftan da razi olsun. Af etmek büyüklüktür, bu büyüklügü saglayan her iki aileden de Allah razi olsun. Allah bir daha bu günleri bize nasip etmesin." dedi.



"Bende bölge insaniyim" diyen Vali Yardimcisi Yusuf Beran Vuran, "Maalesef 13 Mart tarihinde bu köyde yasanan tatsiz bir olayda bir vatandasimiz vefat etmisti. Geçmiste yasadigimiz menfur olaylar üzerine bir sünger çekip yarina hep birlikte gençlere de örnek olacak sekilde el ele yürüyecegimizi, burada sevgi, saygi baglarini yeniden yesertip yasatacagimizi göstermek için bir araya geldik. Basta Cemal Kaya Bey’e ben huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Her iki aileyi bir araya getirmek için bu kadar büyük gayret sarf ettigi için ona destek veren bu süreçte alin teri döken herkesten Allah bin kere razi olsun” dedi.

Baris töreni verilen yemek ve Kuran’i Kerim altinda geçtikten sonra edilen dualar ile son buldu. Her iki aile el sikisip barista emegi olanlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA