97. Gazi Kosusu'nun Kazanani Jokey Mehmet Kaya Açiklamasi 'Rüyada Gibiyim'

Bu yil 97. kez düzenlenen Gazi Kosusu’nu ’Urfa Aslani’ isimli safkanla birincilikle tamamlayan jokey Mehmet Kaya, "Rüyada gibiyim, böyle bir mutlulugu hiçbir zaman yasamadim" dedi.

97. Gazi Kosusu'nun Kazanani Jokey Mehmet Kaya Açiklamasi 'Rüyada Gibiyim'
Türk yarisçiliginin derbisi olarak bilinen ve Mustafa Kemal Atatürk adina düzenlenen Gazi Kosusu bu yil 97. kez düzenlendi.

2 bin 400 metre çimde 22 atin yaristigi mücadelede jokey Mehmet Aslan’in yönetimindeki Urfa Aslani isimli at 2.30.35’lik derecesiyle kazandi. Yarisin ardindan sampiyonluk kupasini Tarim Orman Bakanligi Bakan Yardimcisi Eburbekir Gizligider’in elinden alan jokey Mehmet Kaya, “Bana bu mutlulugu yasatan rabbime hamd ediyorum. Urfa Aslani’na çok tesekkür ediyorum. Bana inanan sevgili esim çocuklarim ve aileme ayri ayri tesekkür ediyorum. Rabbim bundan sonra Gazi Kosusu kazanmayan tüm jokey arkadaslarima, at sahiplerine nasip etsin. Rüyada gibiyim. Böyle bir mutlulugu hiçbir zaman yasamadim” seklinde konustu.



At sahibi Selim Kaya: “Kelimelerle tarif edilemez bir duygu”

‘Urfa Aslani’ isimli atin sahibi Selim Kaya da plaketini aldiktan sonra yaptigi açiklamada, “Kaya ailesinde eksik olan bir parçaydi tamamladik. Rahmetli Ömer ve Ramazan amcalarima armagan ediyorum. Kendimi rüyada gibi hissettim. Allah tüm atçilara nasip etsin. Cumhuriyet’in 100. yilinda bu yarisi kazanmak ayrica babamin bindigi atla kazanmak çok ayri bir his. Kelimelerle tarif edilemez bir duygu” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA