17. Uluslararasi Meis-Kas Yüzme Yarisi Yapildi

Yunanistan’in Meis Adasi’yla, Antalya’nin Kas ilçesi arasinda 7,1 kilometrelik açik deniz yüzme yarisi yapildi.

17. Uluslararasi Meis-Kas Yüzme Yarisi Yapildi
Meis-Kas Yüzme Yarisi, 24. Uluslararasi Likya Kas Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde Yunanistan’dan, Türkiye’ye 2 kita, 2 ülke arasinda düzenlendi.

’Baris ve dostluk’ sloganiyla festivalin kapanis etkinligi olan yüzme yarisina, Türkiye, Yunanistan, ABD, Ingiltere, Avustralya, Afganistan, Bosna-Hersek, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irlanda, Ispanya, Italya, Japonya, Makedonya ve Rusya olmak üzere 16 ülkeden 193 sporcu katildi.

Ayrica Iron Man sampiyonu Sera Sayar, Mans Deniz’ini yüzerek geçen en genç Türk yüzücü Aysu Türkoglu, dünya yüzme rekortmeni Ahmet Nakkas ve Ultra Maraton yüzücü Bengisu Avci da yer aldi.

7,1 kilometrelik parkurda kulaç attilar

Yarisacak sporcular sabah saatlerinde feribotla Kas’tan yarisin baslama noktasi Meis Adasi’na geçti. Burada Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan ve Meis Belediye Baskani’nin startini verdigi yarista, sporcular 7,1 kilometrelik parkurda kulaç atti. Deniz güvenligini Sahil Güvenlik ekiplerinin aldigi yarista, sporculara tekneler eslik etti.

"Zorlu bir parkur ama bunu tamamlayabilmek de önemli"

Baskan Mutlu Ulutas, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, festivalin en önemli etkinliklerinden birinin ’Uluslararasi Meis-Kas Yüzme Yarisi’ oldugunu söyledi.

Yüzme yarisina ilginin her sene arttigini dile getiren Baskan Mutlu Ulutas, "Yüzmeyi seven herkesin buraya gelip, bu yarislara katilmasini ve bu heyecani yasamasini diliyorum. Zorlu bir parkur ama bunu tamamlayabilmek de önemli, o yüzden tüm sporcularimizi tek tek tebrik ediyorum" dedi.

Yarista erkeklerde Emre Erdogan, kadinlarda ise Aybike Su Irçag birinci oldu. Yaris sonunda konusan Emre Erdogan, "Yunanli sporcuyla yan yana, daha çok birbirimizi kontrol ederek, oldukça zorlu sekilde ama centilmence yaristim. Keyifli bir yüzmeydi. Sonunda birinci oldum ama benim için kolay bir yaris olmadi" diye konustu.

Aybike Su Irçag da su ve havanin çok güzel oldugunu ifade ederek, "Açikta yüzmeyi seviyorum. Normalde havuzda antrenman yapiyorum ama böyle yarislar keyifli oluyor. Çok eglendim. Yarista biraz kollarim agridi, nefesim kesildi ama degerdi" seklinde konustu.

Yarista down sendromlu özel sporcu Gökhan Kotan da 3 saat 44 dakika 30 saniye yüzerek, bir ilki gerçeklestirdi. Kotan’i, yarisin bitis noktasinda annesi karsiladi ve ona sarilarak tebrik etti.

Yarista alinan sonuçlar su sekilde:

Erkekler kategorisi

1 - Emre Erdogan: 1 saat 37 dakika 42 saniye

2 - Spyros Chrysikopoulos (Yunanistan): 1 saat 38 dakika 1 saniye

3 - Ahmet Nakkas: 1 saat 39 dakika 15 saniye

Kadinlar kategorisi

1 - Aybike Su Irçag: 1 saat 46 dakika 34 saniye

2 - Kathyrn Haesner (Avustralya): 1 saat 57 dakika 32 saniye

3 - Sera Sayar: 1 saat 59 dakika 53 saniye
Kaynak: İHA