Wagner, Rostov'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargahinda

Yevgeniy Prigojin’in yönetimindeki parali güvenlik sirketi Wagner, Rostov-Na-Donu’daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasini kusatti. Rusya Savunma Bakan Yardimcisi Yunus-Bek Yevkurov ve Genelkurmay Baskan Yardimcisi Vladimir Alekseev ile görüsen Prigojin, “Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov ve Rusya Savunma Bakani Soygu’yu buraya istiyoruz. Gelmezlerse burada olacagiz. Rostov sehrini ablukaya alip Moskova’ya dogru yola çikacagiz” dedi.

Wagner, Rostov'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargahinda
Rus parali güvenlik sirketi Wagner’in kurucusu Evgeny Prigojin gece saatlerinde baslattigi isyanin ardindan yeni bir video mesaj yayinladi. Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasi çevresinde konuslandigi görülen Prigojin, karargah binasina giris yaptiklarini belirtti.

Rusya Savunma Bakan Yardimcisi Yunus-Bek Yevkurov ve Genelkurmay Baskan Yardimcisi Vladimir Alekseev ile görüserek taleplerini ileten Prigojin, “Buraya geldik. Rostov’da kontrolü sagladik. Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov ve Soygu’yu (Rusya Savunma Bakani) buraya istiyoruz. Gelmezlerse burada olacagiz. Rostov sehrini ablukaya alip Moskova’ya dogru yola çikacagiz” ifadelerini kullandi. Prigojin ayrica uçuslarda ve ulasimda aksamalarin bulunmadigini belirtti.

Görüntülerde Yevkurov’un, Prigojin’in savasçilarini geri çekmesini istedigi, ancak Prigojin’in bu teklifi reddettigi görüldü.

Ayrica Wagner savasçilarinin zirhli araçlarla karargah binasini kusattigi anlar kameraya yansidi.
Kaynak: İHA