Wagner Askerlerinin Ilerleyisine Karsi Lipetsk'te Hendekler Kazildi

Rusya’da silahli ayaklanma baslatan Wagner askerlerinin Moskova’ya dogru ilerlemesine karsi Rus birlikleri Lipetsk kentindeki yollara hendekler kazmaya basladi. Baskent Moskova’da da zirhli araçlarla tedbirler alindi.

Wagner Askerlerinin Ilerleyisine Karsi Lipetsk'te Hendekler Kazildi


Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in baslattigi silahli ayaklanma devam ederken Rostov’dan yola çikan Wagner birlikleri kuzeye dogru ilerleyisini sürdürüyor. Wagner askerlerinin Rusya’nin Voronej bölgesi ve Lipetsk kentine yaklasmasiyla Rus birlikleri birçok yola hendekler kazmaya basladi.

Wagner’in zirhli araç ve personel tasiyici araçlarinin geçislerini engellemek için kazilan hendekler nedeniyle sivil araçlarin da kente giris çikislari zorlasti.

Moskova’nin kritik noktalarinda tedbirler alindi

Rus parlamentosunun alt kanadi Duma ve bakanlik binalarinin bulundugu caddede Kremlin’e bagli Rus kuvvetlerinin zirhli araçlarinin hareket ettigi görüldü.

Araçlar hizla stratejik noktalara sevk edilirken Rus güvenlik güçleri de Kremlin ve bakanlik binalarinin bulundugu noktalarda yogun güvenlik önlemleri aldi. Ayrica Moskova’nin girislerine hafriyat araçlari ve kamyonlar yerlestirilerek Wagner ilerleyisini engellemek amaciyla tedbirler alindi.
Kaynak: İHA