TSOF Baskani Apaydin Açiklamasi 'Yasanacak Trafik Yogunlugunu Dikkate Almak Sart'

Kurban Bayrami nedeniyle yollarda yasanacak olumsuzluklara karsi dikkatli olunmasi gerektigini belirten Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu (TSOF) Baskani Fevzi Apaydin, “Yasanacak trafik yogunlugunu dikkate almak sart” dedi.

TSOF Baskani Apaydin Açiklamasi 'Yasanacak Trafik Yogunlugunu Dikkate Almak Sart'
Bu yil Kurban Bayrami tatilinin okullarin kapanmasi ile ayni zamana denk geldigini hatirlatan TSOF Baskani Fevzi Apaydin, “Dokuz günlük Kurban Bayrami tatilinin hemen öncesinde ülke genelindeki 19 milyonu askin ögrenci yaz tatiline girecek. Dolayisiyla bu bayram tatilinde sehirlerarasi karayollarinda trafigin çok yogun olmasi bekleniyor. Bayramda yola çikacak olan tüm vatandaslarimiz olasi araç yogunlugunu göz önünde bulundurarak her zamankinden daha dikkatli araç kullanmali. Yola çikmadan önce araç bakimi mutlaka yaptirilmali. Kazalara en çok sebebiyet veren asiri hizdan kaçinilmali ve emniyet kemeri kesinlikle ihmal edilmemeli” ifadelerini kullandi

“Trafik kurallarina uyarak asiri hizdan kaçinmaliyiz”

Kurban Bayraminda uzun yola çikacak vatandaslara uyarida bulunan Apaydin, “Geçtigimiz yil 9 günlük Kurban Bayrami tatili süresince 67 vatandasimiz trafik kazasi sonucu hayatini kaybetti. Uzun tatillerde yasanan trafik kazalari genellikle asiri hiz, trafik kurallarina uymamak, dinlenmeden yola çikmak gibi ihmallerden kaynaklaniyor. Bu yil ise Kurban Bayrami tatilinin okullarin yaz tatiline denk gelmesi sebebiyle tatil rezervasyonlari, otobüs, tren ve uçak biletlerinin kisa sürede tükenmeye basladi.

Sehirlerarasi yollarda her zamankinden fazla bir trafik yogunlugunun olusmasi bekleniyor. Öte yandan bu yil ülke genelinde etkili olan yagislar bayram trafigini daha da zorlastirabilir. Vatandaslarimiz bu bayram yola çikarken trafik yogunlugunu, yagislari ve güzergâh üzerindeki yol çalismalarini mutlaka göz önünde bulundurmali” diye konustu.

“Araç kullanirken kesinlikle telefonla konusulmamali”

Özellikle bayramin ilk ve son günlerinde gidis ve dönüslerde olusacak yogunluk göz önünde bulundurulmasi gerektiginin altini çizen Apaydin, “Yaz ayina gelen bayramda vatandaslarimiz bayginlik geçirmemek ve yoldaki asfaltin erime ihtimaline karsi günes isiklarinin dik açiyla geldigi ögle saatlerinde yola çikmamali. Çok aç ya da çok tok sekilde direksiyon basina geçilmemeli. Araç kullanirken kesinlikle telefonla konusulmamali. Konsantrasyon kaybi nedeniyle her üç saatte mola verilmeli. Bayram sevincimizin yarida kalmamasi için trafikte herkes üzerine düsen görevi yerine getirmeli. Bu vesileyle yola çikacak olan vatandaslarimiz ile soför esnafimizi daha hassas ve dikkatli olmalari konusunda uyariyor, trafik kazalarinin yasanmadigi bir bayram diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA