TBMM Baskani Kurtulmus Açiklamasi 'Dünyanin Ihtiyaci Olan Hikmet Ve Irfanla Donanmis Olan Bir Bilgiye Sahip Olmak'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, ”Dünyanin ihtiyaci olan hikmet ve irfanla donanmis olan bir bilgiye sahip olmak, bu bilgiyi üretebilmektir. Önümüzde büyük Islam medeniyetinin üçüncü büyük yürüyüsünün hazirliklari vardir. Bunun için yapmamiz gerekenin de bilginin her türlüsüne sahip olmak, bilginin her türlüsünü hikmetle yogurmak” dedi.

TBMM Baskani Kurtulmus Açiklamasi 'Dünyanin Ihtiyaci Olan Hikmet Ve Irfanla Donanmis Olan Bir Bilgiye Sahip Olmak'


TBMM Baskani Numan Kurtulmus, özel bir üniversitenin mezuniyet törenine katildi.

Törene Kurtulmus’un yani sira, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, mezun olan ögrencilerin aileleri ve yakinlari katildi.

Kurtulmus, burada yaptigi konusmasinda "Dünyanin ihtiyaci olan hikmet ve irfanla donanmis olan bir bilgiye sahip olmak, bu bilgiyi üretebilmektir. Önümüzde büyük Islam medeniyetinin üçüncü büyük yürüyüsünün hazirliklari vardir. Bunun için yapmamiz gerekenin de bilginin her türlüsüne sahip olmak, bilginin her türlüsünü hikmetle yogurmak ve dünyaya büyük alimleri, büyük bilginleri yetistirirken o bilginleri ne biliyor olurlarsa olsunlar bilgilerinin rablerinin bilgisi karsisinda sadece denizde, okyanusta bir damla su mesafesinde oldugunu ögretecek alçak gönüllülügü, mahfiyetkarligi ögretmektir. Bu ayni zamanda üçüncü büyük yürüyüsün merkezinin Türkiye olacaginin da önemli göstergelerinden birisidir" diye konustu.



TBMM Baskani Kurtulmus, mezuniyet töreninde olmasinin kendisi için de bir onur ve ayricalik oldugunu söyleyerek, "Ibn Haldun Üniversitesi hem egitim alaninda bir basari öyküsü, hem de Türkiye’nin geldigi seviyeyi göstermesi bakimindan önemli, örnek, numune bir projedir. Basindan itibaren büyük destekleriyle projenin gerçeklestirilmesine vesile olan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, mütevelli heyeti üyesi, degerli hayirseverler ve buraya omuz veren bütün degerli bilim insanlarina, sizler adina yürekten tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Bugün dünyada bilgi adina her seyin var oldugu bilgi üretiminin de en üst seviyede oldugu tarihsel dönemlerden birisindeyiz"

Bir iftihar ve basari öyküsünü hep beraber izlediklerini belirten Kurtulmus, "Dünyanin fevkalade önemli bir süreçten geçtigini biliyoruz. Bilginin, bilimin her seyden daha önemli oldugu, yeryüzünü ve yeryüzünün ötesindekileri anlamanin insanlik için önemli bir ugras haline geldigi bir dönemden geçiyoruz. Bilgiye sahip olanlar, bilgiye sahip olmanin ötesine bilgiyi stratejik olarak yorumlayabilenlerin dünyada çok etkili bir hale geldigini de fevkalade ciddi bir sekilde gözlemliyoruz. Bugün dünyada bilgi adina her seyin var oldugu bilgi üretiminin de en üst seviyede oldugu tarihsel dönemlerden birisindeyiz. Bu bilgi birikiminin bilgideki gelisimden maalesef tam tersine bir istikamette insanlarin mutsuz, huzursuz ve gerçekten sorunlu bir alanda yasadiklarini görüyoruz. Bunun esas meselesi bir medeniyet perspektifi içerisinde bilginin analiz edilememesidir" seklinde konustu.



Kurtulmus, söyle devam etti: "Sadece bilmek, insanin kendisine ve çevresine, kainata iliskin bilgiye sahip olmasindan ibaret degildir. Bu esastir, bu olmazsa olmazdir ama bunun üstünde ikinci adimda hikmet dedigimiz, yani bilginin insanoglunun, bütün yaratilanlarin hayrina olacak sekilde islenmesi, kullanilmasini saglamak hikmet dedigimiz alani olusturur. Hikmete sahip olmayan bilgi, sadece kitabi bir bilgidir. Hikmetle donanmamis bir bilgi, insanliga faydali olmayan bir bilgidir. Sadece hikmet de yetmez. Üçüncü asamada ise bu hikmeti taçlandiran alan, irfan dedigimiz alandir. Yani insanin ne biliyor olursa olsun bilimde hangi derinliklere ulasirsa ulassin bildiklerinin rabbinin bilgisi karsisinda ezeli ve ebedi bilginin karsisinda sadece okyanusta bir damla mesafesinde oldugunu bilerek bir sorumluluk hissetmesidir."

Bugün dünyadaki gelismeleri sadece siyasi olarak ele almanin yeterli olmadigini bildiklerini dile getiren Kurtulmus, "Bu siyasi, toplumsal, sosyolojik gelismelere de reçete üretebilecek, onlara karsi çözüm sunabilecek olan seyin esas isin bir medeniyet perspektifiyle insanligin tamaminin hayrina olacak. Sadece Türkiye’deki 85 milyonun, Islam dünyasindaki 2 milyar insanin degil, ayni zamanda 8,5 milyar insanin tamaminin hayrina olacak fikirleri üretebilmek, bilgiyi ortaya koyabilmek, medeniyet yürüyüsünü gerçeklestirebilmektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA