Moskova'da Zirhli Araçlar Sokaklara Indi

MOSKOVA – Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in son açiklamalari sonrasinda Rusya’nin baskenti Moskova’da zirhli araçlar sokaklara indi.

Moskova'da Zirhli Araçlar Sokaklara Indi


Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in bu aksam yaptigi açiklamalarin ardindan Rusya’da hareketli saatler yasaniyor. Rus ordusunun yöneticilerini ve Kremlin’i hedef alan açiklamalar yapan Prigojin’in bu hamlesi ‘darbe kalkismasi’ olarak yorumlanirken basta Moskova olmak üzere Rusya’nin kritik kentlerinde zirhli araçlar sokaklarda görülmeye basladi.



Moskova’daki caddelerde görülmeye baslayan zirhli araçlarin hizla ilerledigi görülürken savasin sürdügü Ukrayna’ya sinir olan Rus kentlerinde de ayni hareketliliklerin görüldügü ögrenildi. Rusya’nin Ukrayna saldirilarinda aktif rol üstlenen Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Rusya Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov’u hedef aldi. Rus ordusunun füzeler ile Wagner savasçilarina saldirilar düzenledigini öne süren Prigojin, kendi savasçilarina ve Rus halkina çagrida bulunarak herkesi sokaga davet etti.
Kaynak: İHA