Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Hacdaki Güzel Hatiralarinizi Evlatlariniza, Çocuklariniza Intikal Ettirin'

Kazakistan haci adaylari için Mekke’de düzenlenen törene katilan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Hacdaki güzel hatiralarinizi evlatlariniza, çocuklariniza intikal ettirin, onlar da ileride insallah hevesle, severek hacca gelmeyi arzu etsinler” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Hacdaki Güzel Hatiralarinizi Evlatlariniza, Çocuklariniza Intikal Ettirin'


Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kazakistan Müslümanlari Dini Idaresi Baskanligi tarafindan Kazakistan haci adaylari için Mekke’de düzenledigi “Hosgeldin Töreni”ne katildi.

Erbas’i törene gelisinde Kazakistan Müslümanlari Dini Idaresi Baskani Nauryzbay Taganuly Otpenov karsiladi. Burada yaptigi konusmada, haccin Islam’in en önemli ibadetlerinden biri oldugunu ve hem mali hem de bedeni bir ibadet oldugunu ifade eden Baskan Erbas, hac sirasinda yapilan uygulamalarin haccin hikmetlerini düsünerek en güzel sekilde gerçeklestirilmesini ve tefekkür edilmesini tavsiye etti.

Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nde dile getirdigi cümlelerin akilda tutulmasi gerektigine isaret eden Baskan Erbas, “Veda Hutbesi’ndeki sözlerinden sadece bir tanesini örnek vereyim; ‘Ey insanlar. Babaniz bir, hepiniz Adem’densiniz, Adem de topraktandir. Arap’in Arap olmayana, Arap olmayanin Arap’a, beyazin siyaha, siyahin beyaza hiçbir üstünlügü yoktur. Allah indinde en üstün olaniniz takva itibariyle en iyi olaninizdir.’ Bu cümlesini ömrümüzün sonuna kadar hayatimiza ilke yapalim ve gençlerimize, çocuklarimiza da en büyük miras olarak intikal ettirelim” dedi.



Baskan Erbas, haccin biriktirilen güzel anilarla evlatlara miras olarak kalacagini belirterek, “Hacdaki güzel hatiralarinizi evlatlariniza, çocuklariniza intikal ettirin, onlar da ileride insallah hevesle, severek hacca gelmeyi arzu etsinler” ifadelerini kullandi.

Törene, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Selim Argun ile Mekke Din Hizmetleri Atasesi Ahmet Oguz da katildi.

Kaynak: İHA