Sultangazi'de 'En Güzel Kurban Yarismasi' Düzenlendi

Sultangazi Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen En Güzel Kurban Yarismasi’ni Çankirili ‘Ilgaz’ adli kurbanlik dana kazandi. ‘Ilgaz’ sahibine tam altin kazandirdi.

Sultangazi'de 'En Güzel Kurban Yarismasi' Düzenlendi
Sultangazi Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da Istanbullulara hizmet eden modern ve hijyenik bir Kurban Satis Alani kurdu. Vatandaslara hizmet verilen alanda tüm kurbanliklar veteriner esliginde satilirken, bu kurbanliklar arasindan en güzel ve bakimli olanlar için bir de En Güzel Kurban Yarismasi düzenlendi.

Yarismada kurbanliklar arasindan en güzel ve bakimli olanlar dereceye girdi. Yarismada Çankiri’nin Ilgaz ilçesinden getirilen ve adi yine ilçeyle ayni olan 1 ton 30 kilo agirligindaki ‘Ilgaz’ isimli kurbanlik birinci olurken, Tokat’tan getirilen 1 ton 40 kilo agirligindaki ‘Yakisikli’ isimli kurbanlik ikinci, Ordu’dan getirilen 1 ton 5 kiloluk ‘Reis’ isimli kurbanlik ise üçüncü oldu. Kesan’dan getirilen ‘Maskot’ isimli kurbanlik ise mansiyon ödülünü alarak sahibine gram altin kazandirdi.

Hayvan yetistiricilerini ödüllendirmek istedikleri söyleyen Sultangazi Belediyesi Baskan Yardimcisi Yakup Dalkiliç, “Bu sene 2’ncisini düzenledigimiz ‘En Güzel Kurban Yarismasi’ni az önce gerçeklestirdik. Kurban yarismasinda özellikle hayvanin agirligina çok dikkat ediyoruz. Ayni zamanda görüntüsü, huyu, davranislari, et verimliligi ve hayvanin temizligi dikkat ettigimiz hususlar arasinda. Bu sene yapmis oldugumuz 2’nci ‘En Güzel Kurban Yarismasi’nda alanimiza olan ragbet de artiyor. Özellikle bu yarismalarla hayvanlari yetistiren kurbancilarimiza ödüllendirmek istiyoruz. Bu açidan da çok önemli” dedi.

‘Ilgaz’ adli dana ile tam altini kazanan Abdurrahman Delican, “Kurbanligimizi yetistirdik, kendi hayvanimiz. Birinciligi aldik. Çok memnunuz, gurur duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA