Simsekleri Görüntülerken 5 Metre Yanina Yildirim Düstü

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, saganak yagisla birlikte çakan simsekleri görüntüleyen vatandasin 5 metre yakinina yildirim düsme ani cep telefonu kamerasina yansidi.

Simsekleri Görüntülerken 5 Metre Yanina Yildirim Düstü
Elbistan’da yagisli havayla beraber yildirim ve simsekler de etkili oldu. Aksam saatlerinde baslayan saganak yagmur, yer yer doluya döndü. Dolu yagisi, ekili alanlara büyük çapli zarar verdi. Dereler tasarken tarlalar da adeta göle döndü. Ilçenin büyük bölümünde elektrik kesintileri yasandi. Ilçeye bagli Büyükyapalak Mahallesi’nde yagisla birlikte etkili olan yildirim ve simsekleri görüntüleyen vatandaslardan Mansar Kelir, balkonda cep telefonu ile çekim yaptigi sirada yildirim düstü. Kelir, yüz binlerce voltluk akim tasiyan yildirimin yaklasik 5 metre uzagindaki elektrik diregine düsmesi sonucu büyük panik yasadi.

Yildirimin düsmesiyle birlikte cep telefonunun kaydi sona ererken, yasadigi bu olayi anlatan Kelir, “Balkonun kapisiyla salonun kapisi arasinda 5 metre vardi. Yagmurun yagisini uzaktan çekiyordum. O sirada elektrik diregine yildirim düstü. Direkle aramizda 5 metre ancak var. Yildirim düsünce de elektrikler gitti. Herhangi bir yaralanma olmadi ama çocuklar biraz korktu. Çok yakindi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA