Seç Market Gaziantep'te Esnafla Bulustu

Perakende sektöründe esnafi destekleyip güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, Gaziantep’te potansiyel is ortaklariyla bir araya geldi.

Seç Market Gaziantep'te Esnafla Bulustu
Perakende sektöründe esnafi rekabette güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, Gaziantep’te halihazirda kendi isletmesi olan veya bu alanda yatirim yapmak isteyen potansiyel is ortaklariyla bulustu. Toplantiya katilan Market Genel Müdürü Altan Sekmen, marketin bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü asan magaza sayisiyla sektöre kattigi degerle ilgili bilgi verdi. Sekmen, tüm Türkiye’de oldugu gibi Gaziantep’te de küçük esnafi rekabette güçlendirirken yerel ekonomiye de katki verme hedefiyle çalistiklarini ifade etti.



Is modeli tüm paydaslarina avantaj sagliyor

Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market, esnafa ve müsterilerine sagladigi avantajlarla Türkiye genelindeki magaza sayisini hizla artirirken ülke ekonomisine de katki sunuyor. Magaza sahipleri ve çalisanlariyla birlikte 5 bin kisiyi asan bir ekosisteme sahip olan Market’in is ortaklari arasinda yüzde 10’u asan oranda kadin girisimci de bulunuyor. Çogunlugu aile isletmesi olan marketlerde önemli sayida kadin da ailesiyle beraber çalisiyor veya istihdam edilirken, kadin girisimciligi ve istihdamina da destek veriliyor.

Seç Market is modelinde, is ortaklari kendi isinin sahibi olmaya ve “mahalleden biri” kalmaya devam ediyor. Bayi sahipleri ayni zamanda kurumsal bir yapinin parçasi oluyor, magazalarini modern bir görünüme ve isleyise kavusturuyorlar. Is ortaklari marketin tedarik gücü sayesinde ürünlerini uygun fiyatlarla, hizli ve kolay bir sekilde temin ederek sektördeki rekabette önemli bir avantaj elde ediyor. Isterlerse raflarinda bulunduklari bölgenin yöresel ürünlerine de yer vererek yerel üreticilerin de ekonomik olarak güçlenmesine katki sunuyorlar. Kurumsal ve güvenilir bir kimlik, modern görünüm ve uygun fiyatlar müsteri memnuniyetinin de artmasini sagliyor. Esnafa magaza içi yerlesim ve raf dizilimi, dijital altyapi, sosyal medya iletisimi gibi alanlarda da destek veriliyor, operasyon ve finans yönetimi gibi konularda danismanlik hizmetleri veriliyor.

Market hakkinda

2014 yilinda Bizim Toptan altinda faaliyet göstermeye baslayan market, 2016 yilinda Seç Market ismini aldi. Market, 81 ilde 2 bin 500’ü asan bayisiyle perakende sektöründeki önemli oyunculardan biri haline gelirken, is ortakligi sistemiyle mahalle esnafina destek veren modelle de, mahalle esnafinin sicakligi ve samimiyeti ile kurumsal tecrübeyi bulusturarak modern marketçilik anlayisiyla hizmet veriyor. Raf diziliminden ürün tedarikine, dijital altyapidan sosyal medya iletisimine, pazarlamadan satin almaya birçok alanda destek veren market, is ortaklarinin kendi isinin sahibi olarak ve “mahalleden biri” kalarak büyümelerine yardimci oluyor. Market magazalarinda, Yildiz Holding özel markalarinin da dahil oldugu 5 binden fazla ürünün yani sira bölgelere göre farkli yöresel ürünlerin de satisi gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA