Saglik Ordusuna 610 Taze Kan

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi 2022-2023 egitim-ögretim yilinda 610 mezun verdi.

Saglik Ordusuna 610 Taze Kan


OMÜ Saglik Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Egitim-Ögretim Yili Mezuniyet Töreni OMÜ Yasam Merkezi’nde yapildi. Mezuniyet töreninde konusan OMÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Terzi, “Bu yil ilk defa mezun veren altinci bölümümüzle birlikte alti bölümü de mezun eden bir Saglik Fakültesi oldugumuzu mutluluk ve gururla gördük. Seneye 8 bölüm olmasi gerektigini düsündüm. Ondan sonraki sene 10 bölümle beraber belki de üniversitemizin en fazla ögrenci mezun eden fakültesi olacak. Kendilerini iyi sekilde temsil edeceklerini düsündügümüz sosyal hizmet, saglik yönetimi, ebelik, hemsirelik, dil ve konusma terapisi, beslenme ve diyetetik uzmanlarini OMÜ olarak alanlarinda hizmet etmeye gönderiyoruz. Biz inaniyoruz ki bizden almis olduklari egitimle kendilerini alanlarinda en iyi sekilde temsil edecekler" dedi.

Dekan Terzi, ögrencilere, "Hizmet yolunda bazi zorluklar olacaktir. Bu zorluklari asma yolunda hiçbir zaman yilmayin, karamsar ve umutsuz olmayin” tavsiyesinde bulundu.

"Sifa olacagiz"

Saglik Bilimleri Fakültesinden birincilikle mezun olan Belgin Kesen, “Girmek istedigim hemsirelik bölümünden bugün toplumun en degerli parçalarindan biri olarak ayrilmaktayim. Bugünden itibaren birer hemsire olarak ayrilacagimiz bu kapidan karsilastigimiz her hastaya aklimizla baksak bile yüregimizle hissederek sifa olacagiz. Temel gayemiz bir profesyonel meslek olarak, insanlara hizmet vererek yarinlara daha mutlu ve saglikli bir gelecek temin etmek olacaktir. Saglik ordusuna katildigimiz bugünden itibaren sirf evlatlarinin atesi yüksek çiktigi için gözlerine uyku girmeyen annelerimiz, igneden korktugu için kosar adim hastaneden kaçan küçük kardeslerimiz ve sagligi için endise eden, bizlerden bir yardim eli bekleyen tüm bireyler, bu yardim elini tüm bilgi, sefkat ve sevgimiz ile sizlere uzatacagimizdan süpheniz olmasin. Bugün elde ettigim bu basariyi her zaman arkamda duran aileme armagan ediyorum” diye konustu.

Düzenlenen mezuniyet töreni, Saglik Bilimleri Fakültesi birincisi Belgin Kesen’in yas kütügüne plaket çakmasi ile birlikte ögrencilere diploma teslimi, yemin töreni ve kep atma ile sonra erdi.
Kaynak: İHA