Meksika'da Orman Yangini Açiklamasi 10 Ev Tahliye Edildi

Meksika’nin Hidalgo eyaletinde çikan orman yangininda 10 ev tahliye edilirken, ülkede orman yanginlari nedeniyle 39 bin 930 hektarlik alan kül oldu.

Meksika’nin Hidalgo eyaletinin Nicholas Flores kasabasi yakinlarinda 18 Haziran günü baslayan orman yanginlari devam ediyor. Yetkililer alevlerin yasam alanini tehdit etmesi nedeniyle bölgedeki 10 evin tahliye edildigini açiklarken yangina müdahale etmesi için 486 itfaiye personelinin görevlendirildi. Ülkedeki sicak iklim kosullari ve cografi zorluklarin yangina müdahaleyi zorlastirdigi belirtilirken yangin nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadi.

Ülkenin Veracruz eyaletindeki Perote kentinde çikan orman yangininda ise 150 hektarlik alan kül oldu. Veracruz Eyaleti Sivil Koruma Koordinasyonu su anda eyalet genelinde aktif 11 orman yangina müdahale edildigini açikladi.

Meksika Ulusal Orman Komisyonu (CONAFOR) tarafindan bugün yayinlanan raporda ülkede aktif 86 orman yangini bulundugu ve alevlerle mücadelede 3 bin 99 personel ile 6 adet yangin söndürme helikopterinin görev aldigi ifade edilirken, bu yanginlarda toplam 39 bin 930 hektarlik yesil alanin da zarar gördügü belirtildi.
Kaynak: İHA