Izmir'in Deprem Konutlari Tamamlaniyor

Izmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardindan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin Toplu Konut Idaresi (TOKI) eliyle yaptirdigi konutlar bir bir tamamlaniyor. 5 bin 61 konuttan 4 bin 602’si tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilirken, 459’su geçici kabul asamasinda. Rezerv alandaki 8 etabin ise 7’si tamamlandi, bir etabi geçici kabul asamasina geldi.

Izmir'in Deprem Konutlari Tamamlaniyor
Izmir’in Seferihisar ilçesi açiklarinda 3 yil önce meydana gelen ve 117 kisinin yasamini yitirdigi 6,6 büyüklügündeki depremin yaralari, sarilmaya devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin TOKI eliyle yaptirdigi konutlar da tamamlanma noktasina geldi. Bu çerçevede toplam 5 bin 61 konuttan 4 bin 602’si tamamlanarak teslim edildi, 459 adeti geçici kabul asamasina geldi. Bayrakli Sehir Hastanesi bölgesine yapilan rezerv alan da 8 etaptan olustu. 8 etabin 7’si tamamlandi, 459 konutun bulundugu bir etap ise geçici kabul asamasinda bulunuyor. 3 bin 657 konutun bulundugu rezerv alanda, toplam 3 bin 198 konutun yapimi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmis oldu. Ev sahipleri, konutlardan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

"Evimizde rahat uyuyoruz"

Rezerv alanin 1. etaptaki evlerinde 2022 yilinin aralik ayinda yerlesen Tuana Çeltik, “Evi çok begendik. Büyük, genis bir ev. Agir hasar alan evimizden daha güzel oldu. Depremde çok korkmustuk. Evimiz yikilmak üzereydi. Deprem sirasinda ikizimle evde yalnizdik. Simdiki evimizde rahat uyuyoruz. Devlet evimizi saglam yaptirdigi için rahat uyuyoruz” diye konustu.

Ikizi Toygun Çeltik ise “Bayrakli’daki evimiz agir hasar aldi. Bir süre Gültepe mevkiinde yasadik. Aralik ayinin sonunda da bu eve tasindik. Evimizden memnunuz. Çevre düzenlemesi de güzel. Belki daha fazla market olursa daha iyi olur. Bu evde içimiz daha rahat. Evin saglamligina güveniyoruz” dedi.



"Gözüm arkada kalmiyor"

Kizi ve torunlarinin yasadigi evin agir hasar aldigini ve yeni evlerinin saglam oldugunu belirten Zülfiye Atak isimli vatandas, “Bu bölgede kizim ve torunlarim oturuyor. Ben burada oturmuyorum ama en azindan gözüm arkada kalmiyor. Evler çok güzel, memnun kaldik. Torunlarim depremden zor kurtuldu. Bir yil önce yerlestikleri bina agir hasar aldi. Su an gönlüm çok rahat” sözlerine yer verdi.

"Noksan kisimlar bitince yerlesecegiz"

Rezerv alanin 6. etabindaki evlerini görmeye giden Sebahat Yasar isimli vatandas da, “Evimizdeki bazi eksiklikler tamamlaninca esimle burada yasayacagiz. Evi begendik, tesekkür ediyoruz. Sözlerinin arkalarinda durup evleri teslim ettiler. Noksan kisimlar bitince yerlesecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA