Interpol'ün Arananlar Listesindeki Mitrushi KKTC'de Tutuklandi

Interpol’ün arananlar listesinde yer alan Rus uyruklu Stanislav Mitrushi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) tutuklandi.

Interpol'ün Arananlar Listesindeki Mitrushi KKTC'de Tutuklandi
Interpol’ün arananlar listesinde yer alan Rus uyruklu Stanislav Mitrushi’nin KKTC’de yasadigi ortaya çikti. KKTC’de 2015-2018 yillari arasinda kendi adi ve pasaportuyla, 2018-2023 yillari arasinda ise sahte kimlikle yasadigi anlasilan Stanislav Mitrushi, 2 gün önce bir ihbar üzerine yakalandi. Iskele Kaza Mahkemesine gönderilerek, hakkinda tutuklama karari çikarilan Mitrushi’nin 2015 yilinda KKTC’ye geldigi, 2018 yilinda da ülkeden çikis yaptigi belirlendi. Stanislav Mitrushi’nin ayrica 2018’de sahte Arnavutluk pasaportu ile Beyarmudu Sinir Kapisi’ndan KKTC’ye giris yaptigi belirtildi. Rus firarinin sahte pasaportla çalisma izni aldigi, Iskele bölgesine yatirim yaparak çok sayida gayrimenkul satin aldigi aktarildi.

Yakalanmasinin ardindan Mitrushi’nin KKTC’nin Iskele bölgesinde yer alan evinde yapilan aramada 2 adet bilgisayar, 5 cep telefonu, USB bellek 150 bin sterlin ve 120 bin dolara el konuldu.

Iskele Polis Karakolu hücresinde tutulan Stanislav Mitrushi, yeniden mahkemeye çikarilacak.
Kaynak: İHA