Enkaz Kentte Ilginç Görüntü, Basta Kimse Nereden Geldiklerini Anlayamadi

Depremin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde hayvancilikla ugrasan Mahir Hattapoglu’nun 2 adet deve kusu bölge halkinin ilgi odagi oldu.

Enkaz Kentte Ilginç Görüntü, Basta Kimse Nereden Geldiklerini Anlayamadi
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Antakya ilçesinde yasayan Mahir Hattapoglu, depremin ardindan çöken ahir çatisinin altinda yaklasik 2 ay mahsur kalan 2 adet deve kusunu arkadasindan satin alarak sahiplendi. Hattapoglu, deve kuslariyla özenle ilgilendi ve veteriner hekim kontrolünde sagliklarina kavusturdu. Gün içerisinde yikimlarin devam ettigi Antakya’da kendi baslarina gezen deve kuslari, deprem dolayisiyla zor günler geçiren bölge halkinin da ilgi odagi oldu. Enkaz içerisinde gezinirken vatandaslar tarafindan görüntülenen deve kuslarinin bu görüntüleriyse tebessüm ettirdi. Deve kuslarinin sosyal medyada paylasilan görüntülerinde kim tarafindan nereden getirdiklerine dair bilgi olmamasiysa vatandaslarda heyecan uyandirdi.

“Bizle beraber yiyip, içip dolasiyorlar”

Deve kuslarinin gündelik yasamda kendileriyle birlikte olduklarini dile getiren Mahir Hattapoglu, "Depremin ardindan memleketim Antakya’yi terk etmedim, hayvanlarim var onlara bakiyorum. Deve kuslarini da depremden sonra bir arkadastan satin aldim. Çati düsmüs ve 2 ay çatinin altinda mahsur kalmislar. Veterinerin tedavisiyle ayaga kalktilar. Bizle beraber yiyip, içip dolasiyorlar” dedi.



“Görenler fotograf ve video çekiyor”

Hattapoglu, “Insanlarin yüzde 70’i deve kusu olduklarini bilmiyorlar. Birisi tavus kusu diyor, birisi hindi çok büyümüs diyor. Insanlar devekusunu pek bilmiyor. Görenler fotograf ve video çekiyor, bende ücret talep etmiyorum. Bayat ekmegi çok seviyorlar, sevmeye gelirken bayat ekmek getirsinler yeter” ifadelerini kullandi.

Sosyal medyada paylasilan görüntülerde enkaz içerisinde dolasan deve kuslarinin merak uyandirdigini dile getiren Hattapoglu, “Sosyal medyada yayilan görüntülere birisi demis Suriyeliler getirdi kurban yapacak, birisi demis hayvanat bahçesinden kaçti. Beni taniyanlar ve hayvanlarin bana ait oldugunu bilenler var, onlarda benim oldugunu söylemisler. Ahir olarak bir bahçemiz var onu çevirdik, orada kaliyorlar. Sabah 8 gibi disari çikartiyoruz aksam 7’ye kadar disarda dolasiyorlar” seklinde konustu.

Merakli vatandaslarsa enkaz kent Antakya’da deve kusu görmenin ilginç bir durum oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA