Efeler'de Hüseyin Kaya Parki Hizmete Açildi

Efeler Belediyesi, futbol müsabakasi esnasinda geçirdigi kalp krizi nedeniyle hayatini kaybeden Hüseyin Kaya’nin isminin yasatildigi parki hizmete açti.

Efeler'de Hüseyin Kaya Parki Hizmete Açildi


Aydin 1. Amatör Küme 3.Grupta Demirci Gençlikspor ile Hayri Usta Sportif takimlari geçen yil Ekim ayinda karsi karsiya gelmisti. Demirci Gençlikspor oyuncusu 29 yasindaki Hüseyin Kaya maç sirasinda kalp krizi geçirmisti. Hastanede tedavi altina alinan Kaya, 5 ay süren yasam mücadelesini kaybetmisti. Genç sporcuya ve sevenlerine vefa örnegi Efeler Belediyesi’nden geldi. Belediyenin meclis toplantisinda Kaya’nin isminin bir parka verilmesi kararlastirilmisti. Mimar Sinan Mahallesi 2367 Sokak’ta yapimi tamamlanan Hüseyin Kaya Parki, düzenlenen törenle açildi. Açilisa; Efeler Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kurulusu ve meslek odalari temsilcileri, muhtarlar, Hüseyin Kaya’nin ailesi ve çok sayida vatandas katildi.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Hüseyin Kaya Parki’nin açilisi nedeniyle Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’a bir tebrik mesaji gönderdi. Kiliçdaroglu su ifadeleri kullandi; “Efeler Belediye’miz tarafindan yapilan Hüseyin Kaya Parki’nin açilis törenine nazik davetinizden dolayi tesekkür ederim. Merhum sporcumuzun adi verilen bu degerli ve anlamli hizmetten dolayi Efeler Belediyemizi ve Belediye Baskani’miz Sayin Mehmet Fatih Atay’i kutluyor; açilis törenine katilan Efelerli tüm misafirlerimize sevgiyle selamlarimi iletiyorum” dedi.



“Gençlerimiz için keske demeden spor yapilabilecek ortamlar olusturmaliyiz”

Açilista konusan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, sporcu sagligina dikkat çekmek için parka Hüseyin Kaya ismini verdiklerini söyledi.

Baskan Atay konusmasinin devaminda su ifadeleri kullandi, “Hüseyin’i koruyamadigimiz ve kalp krizi nedeniyle yasamini kaybettigi için büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu parka Hüseyin Kaya ismini verdik. Baska sporcularin da artik böyle sorunlar yasamadan spor yapabilecekleri bir ortami saglayabilmek için çaba sarf ediyoruz. Bütün meclis üyelerimize de çok tesekkür ederim. Bu karar meclisten oy birligi ile geçti. Biz kendimizi Hüseyin’e borçlu hissediyoruz, büyükleri olarak, yöneticiler olarak. Bizim sorumlulugumuzda degildi ama bu durum bizi vicdanen kurtarmiyor. Gençlerimiz için keske demeden spor yapilabilecek ortamlar olusturmaliyiz.”

Hüseyin Kaya’nin annesi Zübeyde hanima da seslenen Baskan Atay, “ Zübeyde hanim oglun burada yasiyor, üzülme birlikte olacagiz” dedi.



“Hüseyin Kaya’nin isminin mahallemizde yasatilacak olmasi bizleri onurlandirdi”

Mimar Sinan Mahallesi Muhtari Gurbet Çamoglu, Hüseyin Kaya’nin isminin mahallelerinde yasatilacak olmasindan dolayi onur duydugunu belirtti.

Çamoglu, “Bir futbol müsabakasinda kalp krizi sonucu hayatini kaybeden kardesimiz Hüseyin Kaya’nin isminin yasatilacagi parkin mahallemizde olmasi hepimizi onurlandirdi. Bu vesile ile mahallemize hizmet anlaminda her zaman yanimizda olan Efeler Belediye Baskani’miz Sayin Mehmet Fatih Atay’a sükranlarimi sunuyorum. Emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum. Merhum kardesimize Allah’tan rahmet, degerli ailesine, yakinlarina, sevenlerine sabirlar diliyorum. Bu güzel parkimizin Efeler ilçemize ve mahallemize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Umarim hiç kimse kardesimle ayni bahti paylasmaz”

Yasamini yitiren Hüseyin Kaya’nin agabeyi Evren Kaya sunlari söyledi, “Hepinize tesekkür ederim. Hüseyin bir sporcuydu. Ben de bir sporcuyum. 2 sezon birlikte top kosturduk. Hüseyin sevdigi isi yapiyordu. Maalesef ambulansin ve saglik görevlilerinin sahada bulunmamasi nedeniyle su an bu konusmayi yapiyorum. Umarim bundan sonra hiç kimse Hüseyin ile ayni bahti paylasmaz, gereken tüm tedbirler alinir. Baskan Mehmet Fatih Atay’in bu parka Hüseyin Kaya’nin ismini vermesi bizim için çok önemli. Bu nedenle ailem adina kendisine sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum.”

Konusmalarin ardindan Baskan Atay, katilimcilar ile birlikte açilis kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA