Çin'de Restoranda Patlama Açiklamasi 31 Ölü

Çin’in Yinchuan kentinde bir restoranda meydana gelen patlamada 31 kisi hayatini kaybetti.

Çin’de Ningxia Hui Özerk Bölgesi’nin merkezi Yinchuan kentindeki bir restoranda dün yerel saatle 20.40 siralarinda siddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, aralarinda lise ögrencilerinin bulundugu 31 kisi hayatini kaybetti. Yaralanan 7 kisiden 1’inin durumunun agir oldugu bildirildi.



Kirilan vanadan sizan gaz neden oldu

Ilk belirlemelere göre, patlamanin nedeninin gaz kaçagi oldugu açiklandi. Restoran çalisanlarinin olaydan yaklasik bir saat önce kirilan vanadan sizan gazin kokusunu aldigi ve bunun üzerine vana degistirilirken patlamanin yasandigi ifade edildi. Restoranin sahibinin de aralarinda bulundugu 9 kisi olayla ilgili gözaltina alindi.

“Olayla baglantili kisiler yargi önünde hesap verecek”

Restoranin sahibinin de aralarinda bulundugu 9 kisi olayla ilgili gözaltina alindi. Çin Devlet Baskani Xi Jinping, 31 kisinin öldügü patlamanin ardindan yaralilarin tedavisi için seferber olunmasi talimatini verdi. Xi, kazanin nedeninin mümkün olan en kisa sürede belirlenmesini ve olayla iliskili kisilerin yargi önünde hesap vermesini istedi. Ilgili birimlerin is güvenligini artirmak için çalismasi gerektigini belirten Xi Jinping, her türlü risk ve gizli tehlikenin ortadan kaldirilmasi gerektiginin altini çizdi.
Kaynak: İHA