CHP Sözcüsü Öztrak Açiklamasi 'Sayin Özcan'i Kesin Ihraç Talebiyle Disiplin Kurulumuza Sevk Ettik'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’in kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildigini duyurdu.



CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu Toplantisinin ardindan açilamalarda bulundu. Öztrak, daha önce CHP’den istifa eden Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’in CHP’den kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildigini duyurdu. Öztrak “Tüzügümüzün ilgili maddeleri geregince Sayin Özcan’i kesin ihraç talebiyle disiplin kurulumuza sevk ettik” diye konustu.



Öztrak, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun 81 il baskani tarafindan CHP adina açilama yapilmadigini sadece 4 il baskaninin açiklama yaptigini iddia etmesine iliskin, “Herhalde burada bir yanis bilgi edinme var. Çünkü bütün toplantilarda oldugu gibi genis katilimli toplantilarda sonuç bildirgesini hazirlamak üzere bir redaksiyon komitesi kurulur. Burada da 4 kisilik bir redaksiyon komitesi kurulmus ve bir metin hazirlamis, ondan sonra 81 il baskanimizdan olusan bir WhatsApp gurubu kurulmus ve bu metin orada görüse açilmis. 81 il baskanimiz bu metni defalarca müzakere etmistir. Ardindan bunu ortak bir mutabakat metni haline getirmisler ve imzalamistir” dedi.

Imamoglu’nun ‘seçim kaybetme tecrübem yok’ degerlendirmesine de cevap veren Öztrak, “Seçimi kaybedende de kazanan da her zaman, önde olan partimiz olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA