Bayburt Ortaokulundan Tarih Ve Kültür Gezisi

"Ögrenciler Tarihiyle Bulusuyor" projesi çerçevesinde Bayburt Ortaokulu ögrencileri, ögretmenleri esliginde katildiklari Çanakkale ve Istanbul gezisini tamamladi.

Bayburt Ortaokulundan Tarih Ve Kültür Gezisi
Bayburt’ta Liselere Geçis Sistemi sonrasi ögrenciler ödüllendirildi. Proje çerçevesinde, Bayburt’tan 75 ögrenci ile 15 ögretmen Çanakkale ve Istanbul gezisi yapti.

Liselere Geçis Sistemi sinavi sonrasi ögrencilere gezi sözü veren Bayburt Ortaokulu yönetimi, Bayburt Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve valilik isbirligiyle ’Ögrenciler Tarihiyle Bulusuyor’ projesi çerçevesinde 75 kisiden olusan ögrenci grubunu, Çanakkale ve Istanbul gezisine gönderdi.

Okul Müdürü Mahir Pamukcu, bugün verdikleri gezi sözünü tutmanin mutlulugunu yasadigini ifade ederek, "8. sinif ögrencilerimize, LGS sinavinda basarili olmalari durumunda Çanakkale’yi, Istanbul’u ve tarihi alanlari gezmeyi vaat etmistik. Ögrencilerimiz de LGS sinavini basarili bir sekilde tamamladilar. Biz de sözümü yerine getirdik. 75 ögrenci, 15 ögretmen arkadasimizla kafilemizi hazirladik. Özellikle sehitlik alan gezisini çok önemsedik ve ögrencilerimizin yerinde görerek bilinçlenmesini arzu ettik. Yine Istanbul gezimizde Topkapi Sarayi, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri ögrencilerimizin görmelerini istedik, gezerek-görerek ögrenmelerini önemli bulduk" dedi.

Kaynak: İHA