Baskan Kibar Açiklamasi 'Heyelan Ve Sel Olaylarina Karsi Teyakkuzdayiz'

ORDU – Ordu’nun Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, ilçede etkili olan ve bazi noktalarda sele neden olan saganak sonrasi tüm ekiplerin teyakkuzda oldugunu söyledi.

Baskan Kibar Açiklamasi 'Heyelan Ve Sel Olaylarina Karsi Teyakkuzdayiz'
Fatsa ilçesinde dün sabah etkili olan saganak, ev ile isyerlerinde su baskinlarina ve küçük çapli heyelanlara neden oldu. Sel nedeniyle herhangi bir can kaybi meydana gelmezken Ilica Mahallesi ve çevresindeki alanlarda kismi heyelanlar meydana geldi. Ordu Büyüksehir ve Fatsa Belediyesi ekiplerinin bölgede baslattigi çalismalar ile sürüyor.

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Dün sabah erken saatlerde baslayan asiri yagis nedeni ile Bolaman, Güvercinlik ve Yenipazar Mahallesi’nde dere taskini sonucu birçok ev ve isyeri sular altinda kalmisti. Gün boyu tüm ekiplerimiz ile baslattigimiz erken müdahale, temizlik ve taskindan arindirma çalismalari ile yaralari sarmaya çalistigimiz mahallelerimizde bu gece bastiran ani yagislardan dolayi yeni bir taskin neticesinde yeniden su baskini meydana geldi. Ordu Büyüksehir Belediyemiz Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoglu ve belediyelerimize bagli ekipler ile taskindan etkilenen mahallerde sahada aktif olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Uzun süreli yagislar neticesinde toprak doygunluk seviyesinin üst sinira çikmasi sonucu cuma günü ögle saatlerine kadar devam edecek olan yagislarda sel, heyelan ve dere taskinlari riskine karsi dikkatli olmaniz can ve mal güvenligi açisindan çok önemlidir. Hepimize geçmis olsun” dedi.

Kaynak: İHA