Bakan Kacir'in 'A Takimi' Belli Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir’in ‘A Takimi’ belli oldu. Resmi Gazete’de yayimlanan kararnameye göre bakan yardimciligi görevine Ahmet Yozgatligil, Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba Inan ve Zekeriya Çostu atandi.

Bakan Kacir'in 'A Takimi' Belli Oldu
Ekonomi yönetiminin üç sac ayagindan biri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nda alanlarinda etkin görevler üstlenen isimlere yer verilmesi dikkat çekti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Türkiye Yüzyili” vizyonunu hayata geçirmek üzere atadigi kabine üyelerinin ardindan bakan yardimcilari da belli oldu. Yatirim, üretim, istihdam ve ihracat politikalari için temel olusturan Milli Teknoloji Hamlesi ile teknolojik atilimin sürmesi hedefinin en büyük paydasi kurumlarin basinda gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nda Bakan Mehmet Fatih Kacir’in Yardimcilari; Ahmet Yozgatligil, Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba Inan ve Zekeriya Çostu olarak açiklandi. Böylece Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nda üst yönetim Bogaziçi ve ODTÜ mezunu isimlere emanet edildi.

Geminin Kaptani Mehmet Fatih Kacir

2018’den bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi olarak Milli Teknoloji Hamlesi’nin koordinasyonuna yönelik çalismalar yürüten Mehmet Fatih Kacir, Türkiye’nin otomobili Togg, Teknofest ve teknoloji girisimciligi gibi ülkeyi bir adim öne çikaran vizyon projelerde gösterdigi basarilarin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Sanayi ve Teknoloji Bakani olarak atanmisti. 39 yasinda kabinenin en genç bakani olan Kacir, Istanbul Erkek Lisesi mezunu. Türkiye 12.si oldugu üniversite giris sinavlarinin ardindan Bogaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisligindeki egitimini Onur Derecesiyle tamamladi. Çok iyi derecede Ingilizce ve Almanca biliyor.

ODTÜ’lü Profesör Ahmet Yozgatligil

Türkiye Bilimsel ve Teknik Arastirma Kurumu’nun (TÜBITAK) Baskan Yardimciligi görevini sürdüren Prof. Dr. Ahmet Yozgatligil, lisans ve lisansüstü çalismalarini ODTÜ Makine Mühendisligi bölümünde gerçeklestirdikten sonra doktorasini ABD’de Drexel Üniversitesi’nde enerji alaninda tamamladi. Çalismalarina bir süre ABD’de devam etti. 2007 yilinda ODTÜ Makine Mühendisligi Bölümü’nde ögretim üyesi olarak çalisti. 2014’te Doçent, 2019’da ise Profesör unvanini aldi. ODTÜ MEMS Arastirma Merkezi, Izmir Biyotip ve Gen Enstitüsü ile TÜBITAK UZAY’da yönetim kurulu üyeligi görevlerinde bulundu. Nisan 2020’den beri TÜBITAK Baskan Yardimciligi görevini sürdürürken, yeni kararname ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimciligi’na atandi. Yozgatligil, evli ve iki çocuk babasi.

Finans ve Ekonomi Uzmani Çetin Ali Dönmez

Finans ve ekonomi uzmani olan Çetin Ali Dönmez de bes yildir Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi olarak görevini sürdürüyordu. Dönmez, kariyerinde Borsa Istanbul’un risk yönetim birimi ile vadeli islem ve opsiyon borsasinin kurulusunda etkin rol aldi. Para ve sermaye piyasalari, sirket degerleme, mali analiz, finansal raporlama konularinda uzmanliklari bulunan Dönmez de lisans ve doktora egitimini Bogaziçi Üniversitesi’nde tamamlamis bir isim. Yeni dönemde de, Kacir’in ekibinde yer alan Dönmez, evli ve iki çocuk babasi.

Basarilariyla Taninan Oruç Baba Inan

2000 yilindaki üniversiteye giris sinavlarinda birinci olarak Türkiye’ye adini duyuran Oruç Baba Inan da, Bogaziçi Üniversitesi Isletme Bölümü’nü dereceyle tamamladi. Üniversite egitiminin arindan Yildiz Holding’te pazarlama biriminin ardindan üst düzey görevler üstlendi. Özel sektör kariyerinde Konya Seker Torku’nun Genel Müdürlügü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlügü görevlerinde basarilar elde eden Inan, kamuda da Tarim ve Orman Bakanligi Strateji Gelistirme Baskanligi görevinde deneyim kazandi. Inan, 2020 yilindan bu yana Kastamonu Entegre A.S.’de CEO Yardimcisi olarak görevini yürütürken, son kararname ile Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimciligi görevine atandi.

Milli Teknolojinin Genç Neferlerinden Zekeriya Çostu

Kararnameyle Bakan Yardimcisi olarak atanan bir diger isim de, yine Bakanligin Milli Teknoloji Genel Müdürü olarak görevini sürdüren Zekeriya Çostu oldu. Bakanliktaki görevi sirasinda Togg Projesi Bakanlik Izleme Komitesi, Ulusal Sarj Altyapisi Eylem Plani ve Destek Programi, Teknofest Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali Planlamalari süreçlerinde görev aldi. Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ve Mobilite Teknolojileri gibi konulara olan hakimiyetiyle Türkiye’nin son dönemde önem verdigi Milli Teknoloji konularinda çalisti. Genel Müdürlük görevinde gösterdigi gayret ve basarilari Kacir’in ekibine girmesini sagladi. Cumhurbaskani Erdogan tarafindan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi olarak atanan Çostu, Bogaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisligi mezunu. Iyi derecede Ingilizce biliyor, evli ve iki çocuk babasi.
Kaynak: İHA