50 Günde Ölüm Yolculuguna Çikan Bin 386 Göçmen Yakalandi

Ege Denizi sularinda teknelerinin su almasi, firtina ve fazla yük nedeniyle tekne veya botlarinin batmasi sonucu yüzlerce düzensiz göçmenin yasamini yitirmesine ragmen, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine kaçis devam ediyor.

50 Günde Ölüm Yolculuguna Çikan Bin 386 Göçmen Yakalandi
Düzensiz göçmenlerin yasa disi yollardan deniz ile kaçis noktasindaki son nokta Mugla’da Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan 50 günde bin 386 düzensiz göçmen denize ulasamadan karada yakalandi.

50 günde bin 386 düzensiz göçmen yakalandi

Mugla Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan göçmen kaçakçiligi ve insan ticareti olaylarinin engellenmesi ve düzensiz göç hareketlerinin kontrol altina alinmasi amaciyla 1 Mayis 2023 tarihinden 19 Haziran 2023 tarihine kadar 50 günde 138 göçmen kaçakçiligi olayina müdahale edildi ve bu olaylarda bin 386 düzensiz göçmen yakalandi.

1 milyon 244 bin TL para cezasi

Göçmen kaçakçiligi olaylarina karisan 65 süpheli/organizatörden 42’si tutuklanirken, 23 süpheli/organizatör adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Göçmen kaçakçiligi olaylarinda kullanilan 22 araç, bir bot, bot motoru ve bin 3 can yelegi ele geçirildi. Yakalanan bin 386 düzensiz göçmenin tamami sinir disi edilmek üzere Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Göçmen kaçakçiliginda kullanilan ve yakalanan araçlara 1 milyon 244 bin 511 TL para cezasi uygulandi.

Insan ticaretine 2 tutuklama

Jandarma ekipleri düzensiz göçmen kaçakçiliginin önlenmesine yönelik operasyonlarina ek olarak yasa disi insan ticareti faaliyetine yönelik bir olaya müdahale etti. Olayda 5 insan ticareti magduru kurtarilirken, 2 süpheli/insan taciri yakalanarak adli makamlarca tutuklandi.

Mugla Il Jandarma Komutanliginin Mugla’da toplumun huzur ve güvenliginin saglanmasi, göçmen kaçakçiligi ve insan ticareti olaylarinin engellenmesi ve düzensiz göç hareketlerinin kontrol altina alinmasi için çalismalarin kararlilikla bundan sonra da devam edecegi açiklandi.
Kaynak: İHA