Yurt Disina Sahte Pasaport Gönderen 3 Kisi Yakalandi

Istanbul’da uluslararasi faaliyet gösteren bir kargo sirketiyle yurt disina çok sayida sahte pasaport gönderen 3 süpheli yakalandi. Zanlilarin biri serbest birakilirken, 2 süpheli tutuklandi.

Yurt Disina Sahte Pasaport Gönderen 3 Kisi Yakalandi
Uluslararasi alanda faaliyet gösteren bir kargo firmasinin Istanbul’daki subelerin birinden yurt disina paket göndermek için 3 kisi geldi. 11 Haziran’da kargo subesine ‘müsteri’ olarak giren 3 kisi, ellerindeki paketi subedeki görevliye uzatti. Kargoyu teslim ettikten sonra parasini ödeyen 3 kisi, subeden uzaklasti. Teslimati aldiktan sonra paketten süphelenen görevli, gönderiyi x-ray cihazina soktu. Kontrol cihazinda pakette çok sayida pasaport bulundugu bilgisi edinildi. Bunun üzerine kargo yetkilileri durumu polise bildirdi.

Ihbar üzerine harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, sahtecilik olayi ile karsi karsiya geldi. Resmî belgede sahtecilik suçuyla mücadele amaciyla yürütülen çalismalarda, söz konusu kargo paketi ve pasaport incelemeye alindi. Polis ekipleri tarafindan yapilan incelemelerde pasaportun sahte oldugu anlasildi.

Kargo üzerindeki gönderici bilgileri üzerinden ve firmaya ait güvenlik kamera kayitlarindan yapilan arastirmalarda, A.S., S.A. ve S.K. adli 3 süpheli tespit edildi. Eskalleri ve açik kimlikleri belirlenen süphelilerin, Fatih, Tuzla ve Ümraniye ilçelerinde yasadiklari anlasildi. Bu ilçelerdeki ev ve is yeri adresleri tespit edilerek ayni gün operasyon düzenlendi.

Üç ayri adrese pes pese yapilan baskinda A.S., S.A. ve S.K. adli 3 süpheli yakalandi. Adreslerde gerçeklestirilen aramalarda, farkli ülkelere ait çok sayida kimlik karti, sürücü belgesi ve pasaport, 1 adet mor isik cihazi, 760 TL, 8 bin 400 dolar ve 350 euro para ele geçirildi. Gözaltina alinan süpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlilardan S.A. adli makamlarca serbest birakilirken, A.S. ve S.K. adli 2 süphelinin ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandiklari bildirildi.

Kaynak: İHA