Suç Örgütü Lideri Firat Delibas Ve Beraberindeki 5 Adami Istanbul'da Yakalandi

Istanbul‘da düzenlenen operasyonda, organize suç örgütü lideri Firat Delibas ve beraberindeki 5 adami yakalanarak gözaltina alindi. Geçmis yillarda birçok polisiye sorusturmada adi geçen Delibas, 23 yil önce Nijerya uyruklu Paul Etin Usrifo’nun Beyoglu‘nda öldürülmesine iliskin uzun süredir araniyordu.

‘Kasten öldürme’ ve ‘polise mukavemet’ de dahil hakkinda yürütülen bir dizi dava nedeniyle her yerde aranan çikar maksatli suç örgütü lideri Firat Delibas’in yakalanmasina yönelik çalismalar derinlestirildi. Çete elebasinin izini süren Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, aranan kisinin Esenyurt ilçesine bagli Zafer Mahallesi Adile Nasit Bulvari Gümüs Panaroma Sitesi’nde oldugu bilgisine ulasti. Zanlinin adresini tespit eden emniyet güçleri, Delibas ile birlikte suç agina mensup 5 kisinin daha ayni bölgede hareket ettiklerini tespit etti. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan operasyon için dügmeye basildi. Bugün söz konusu adrese yapilan baskinda Firat Delibas ile birlikte geçmis yillarda Organize Suçlarla Mücadele Subesinde ’çete üyesi’ olarak sorusturma geçirmis Cuma B., Sehmus D., Nevzat Y., Mehmet B. ve Efraim Y. isimli süpheliler yakalanarak gözaltina alindi. Yakalanan suç aginin elebasi ve fertleri, sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Yakalanan firari suç örgütü liderinin, 6 Haziran 2000 yilinda Beyoglu’nda Nijerya uyruklu Paul Etin Usrifo’nun ölümünden sorumlu tutuldugu, “Tasarlayarak Adam Öldürülmesi” suçundan 1642 gün kesilmis hapis cezanin oldugu anlasildi. Ayrica 2019 yilinda Istanbul Emniyet Müdürlügü Güven Timleri Sube Müdürlügü ekiplerine “Görevi Yaptirmamak Için Direnme” suçuna bulastigi ve bu olaydan da 1 yil 21 ay kesilmis hapis cezanin bulundugu ifade edildi.
Kaynak: İHA