KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Deprem Felaketleriyle Binalarda Birtakim Degisiklikler Büyük Önem Tasidi'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Deprem felaketleri sonrasinda binalara yönelik birtakim degisiklikler mimarlik ve mühendislik açisindan büyük önem tasimistir” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Deprem Felaketleriyle Binalarda Birtakim Degisiklikler Büyük Önem Tasidi'
KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türk Dünyasi Mühendisler ve Mimarlar Birligi (TDMMB) 20. Yil Olagan Genel Kurul Toplantisi’ açilisina video mesaj yolladi. Mesajinda deprem felaketlerinin önlenebilmesi için mimar ve mühendislere büyük görev düstügünü ifade eden Tatar, depremden etkilenen ve yikima ugrayan yapitlarin yeniden insa sürecinde Türkiye ve KKTC’nin is birliginin önemine dikkati çekerek, söyle konustu:

“Deprem felaketleri sonrasinda bina ve binalara yönelik birtakim degisiklikler mimarlik ve mühendislik açisindan büyük önem tasimistir. Dolayisiyla atalarimizdan gelen bütün bu yapilanlarin tekrar bir kez daha müsahede edilmesiyle daha müreffeh bir gelecek için bu tür çalismalarin en iyisinin yapilabilmesi ve aramizda müthis bir is birligi artmasi, özellikle bu tür bir bulusma ve ortak projelerle mutlaka en iyisi yapilacagina inancimi belirtmek istiyorum.”

Mimar ve mühendislere, Türk ecdadindan aldigi bilgiler dogrultusunda üzerinde düsenin en iyisini yapmasi yönünde tavsiyelerde bulunan Tatar, “Ortak kültürümüz geregi ecdadimizdan almis oldugumuz bilgi geregince en iyisini ve mükemmeliyetini yakalayabilmek için tüm mimar ve mühendislerimizi hangi ülkeden olursa olsun Türk dünyasindaki bütün bu degerlerle harmanlanarak birlikte çalisip ortak yol olarak birlikte çikmasi en büyük temennim ve dilegimdir” ifadelerini kullandi.

Tatar’in mesajinin ardindan TDMMB 20. Yil Olagan Genel Kurul Toplantisi divan heyeti olusturulmasiyla devam etti. Toplantida Türk Dünyasi Mühendislik Eserleri Sinevizyon Gösterimi filmi de katilimcilara izletildi. Genel Kurul, TDMMB 20. Yil Üstün Hizmet Ödülleri Töreni’nin ardindan sona erecek.
Kaynak: İHA