Kartal Belediyesi Masal Müzesi'nde Çocuklar Için Kukla Festivali Basladi

Yaz tatiline giren çocuklar için düzenlenen ve çocuklarin kukla atölyeleri, kukla gösterileri, geleneksel çocuk oyunlari, kukla sergisi gibi aktivitelerde eglenceli vakit geçirebilecegi Kukla Festivali, Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde kapilarini açti. Açilisa katilan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, festivalde eglenceli vakit geçiren çocuklarla sohbet ederek fotograf çektirdi.

Kartal Belediyesi Masal Müzesi'nde Çocuklar Için Kukla Festivali Basladi


Kartal Belediyesi Masal Müzesi, okullarin tatil olmasiyla birlikte çocuklar için hazirlanan Kukla Festivali’ne ev sahipligi yapmaya basladi.

Eglenceli aktivitelerin yani sira çesitli atölyelerin de bulundugu festivale çocuklar aileleriyle birlikte gelerek yogun ilgi gösterdi. Dün açilisi gerçeklestirilen ve 4 gün boyunca devam edecek festivalde, kukla atölyeleri, kukla gösterileri, geleneksel çocuk oyunlarinin yani sira kukla sergisi de yer aliyor. Festivale ev sahipligi yapan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kukla Festivali açilisini gerçeklestirdi ve çocuklarla bol bol hatira fotografi çektirdi.

"Çocuklarimiza atölyelerimizde kukla nasil yapilir bunu ögretmeye çalisiyoruz"

Festivale katilim saglayan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "Kartal’da kültür sanat festivalleri devam ediyor. Karne heyecani yasayan küçük kardeslerimizle birlikte Kukla Festivalindeyiz ve 4 gün sürecek. Su an Kartal Masal Müzesi’ndeyiz. Burada hem kukla sanatçilarinin performanslarini izliyoruz, hem de çocuklarimiza atölyelerimizde kukla nasil yapilir bunu ögretmeye çalisiyoruz. Ayni zamanda bu deneyimi yasayan çocuklarimiz da var, kukla yapiyorlar ve yaptiklari kuklalar kendilerine kalacak. Onlarin zihin dünyalarinda bir nebze olsun olumlu katki saglayabiliyorsak ne mutlu bize’’ dedi.



"Çocuklar çok mutlu oldular"

Festivale çocuguyla katilan Hatice Korkmaz, ‘’Çocuklarin tatilini nasil degerlendiririz diye düsünürken, Masal Müzesi’nin açildigini duyduk. Bu kadar dolu dolu kalabaligin olabilecegine, insanlarin bu eglenceye katilacagini düsünemiyorduk. Çok güzel, çok coskulu ve gerçekten çocuklar çok mutlu oldular. Onlar mutlu oldukça biz daha çok mutlu olduk. Gökhan Yüksel’e ve Kartal Belediyesi’ne tesekkür ederiz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA