Berlin'de 'Fete De La Musique' Müzik Söleni

Dünya Müzik Günü olarak bilinen “Fete de la Musique” kapsaminda Almanya’nin baskenti Berlin’de 200 farkli noktada kurulan sahnede 591 amatör ve profesyonel müzik grubu sahne alarak ücretsiz konser verdi.

Almanya’nin baskenti Berlin’de Dünya Müzik Günü olarak bilinen “Fete de la Musique” kapsaminda 200 farkli noktada sahne kuruldu. Etkinlik kapsaminda 591 amatör ve profesyonel müzik grubu kurulan sahnelerde ücretsiz konser verdi. Sokaklara, kulüplere, kiliselere, magazalara kurulan sahneler, bu sene ilk kez hastane ve kliniklerde de kuruldu. Tamami halka açik ve ücretsiz olan konserlerde, birçok müzik türü seslendirildi. Etkinlik kapsaminda çocuklar için özel yemekli konserler düzenlenirken, oyun alanlari olusturuldu. Berlinliler, etkinlik ile bütün gün dans ederek yazi karsiladi.

1995’ten bu yana Berlin yaza müzikle merhaba diyor

Fransa kökenli olan “Fete de la Musique” müzik söleni, 1995 senesinden bu yana her yil, yaz mevsiminin resmi baslangiç tarihi olan 21 Haziran’da Berlin’de de kutlaniyor. Baskentliler, yaz aylarinin gelisini, müzik ve dansla karsiliyor. Sölene katilan müzik gruplari da, ister profesyonel olsun ister amatör, para almiyor.

O gün için verilen özel izinle, hastaneler, okullar veya anitlar gibi korunan tesislerin rahatsiz edilmemesi kosuluyla, 21 Haziran’da aksam saat 22.00’ye kadar Berlin geneline halka açik caddelerde, meydanlarda ve yesil alanlarda da müzik yapiliyor. Bazi kulüpler, barlar ve diger eglence mekanlari ise müziklere ve eglenceye iç mekanlarda gece geç saatlere kadar devam ediyor.

Fete de la Musique, dünya çapinda 540’tan fazla sehirde gerçeklestiriliyor. Uluslararasi müzik festivaline Avrupa’da yaklasik 300 sehir katilirken, sadece Almanya genelinde 50’den fazla kent sölene istirak ediyor.
Kaynak: İHA