Türkiye'nin Kadin Girisimcisi Yarismasi'nin Kazananlari Belli Oldu

Garanti BBVA’nin destek verdigi basarili kadin girisimciler ödüllendirildi. Yarismada

Türkiye'nin Kadin Girisimcisi Yarismasi'nin Kazananlari Belli Oldu
Garanti BBVA’nin, Türkiye Kadin Girisimciler Dernegi (KAGIDER) is birligiyle bu yil 16’ncisini gerçeklestirdigi Türkiye’nin Kadin Girisimcisi Yarismasi sonuçlandi. Istanbul’da gerçeklestirilen ödül töreninde, dört kategorinin birincileri açiklandi. Yarismada, Mamajoo Saglik Ürünleri’nin kurucusu Ayla Müstecaplioglu ‘Türkiye’nin Kadin Girisimcisi’ seçildi. Kübra Yurtsever Kargi, Natuva Kokulu Üzüm girisimiyle ‘Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadin Girisimcisi’, Vivosens kurucusu Gözde Büyükacaroglu ‘Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadin Girisimcisi’ oldu. Köstebek’i hayata geçiren Müge Baltaci ise ‘Türkiye’nin Kadin Sosyal Etki Girisimcisi’ ödülünü kazandi. Garanti BBVA kadin girisimcilere finansman, egitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açilma basliklarinda destek sagliyor.

“Kadin girisimci orani yüzde 14’e yükseldi”

Ödül töreninde konusan Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Sibel Kaya , “Garanti BBVA olarak, kadinin güçlenmesi, ekonomide daha fazla söz almasi, toplumda ve is hayatinda adil ve esit firsatlara sahip olmasina verdigimiz önem her iste pusulamiz oluyor. Biliyoruz ki kadinlar için yüzde 100 esitlik saglanmayan bir dünyada ileriye gitmemiz ve sürdürülebilirlikten bahsetmemiz mümkün degil. Biz bu yola çiktigimizda ülkemizde yüzde 5’lerde olan kadin girisimci orani toplam ekosistem içinde yüzde 14’e yükseldi. Amacimiz bu oranin dünya geneli olan yüzde 34’e hatta tam bir esitlik için yüzde 50 seviyesine çikmasi. Bu nedenle is hayatinda kadin erkek esitlenene kadar ülkemizin sosyal ve ekonomik gelisimine destek vermek hepimizin sorumlulugu olmali. Cumhuriyetimizin 100. yilini kutlarken kadin ve erkegin her anlamda esit oldugu bir ülke olusturmamiz daha da önem kazandi. Cumhuriyetin 100. yilinda kadinlarin sesinin daha gür ve güçlü çikmasina destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kadin girisimcilere2022’de toplam 28 milyar TL kredi

Sibel Kaya konusmasini söyle sürdürdü: “Kapsayici büyüme çalismalarimiz ekseninde olumlu ayrimcilik yaparak Türkiye’de ilk ve öncü oldugumuz Kadin Girisimci Programi’yla 2006 yilindan beri finansman saglama, egitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açilma basliklarinda ekosisteme katki sagliyoruz. Kadin girisimcilerin finansman ihtiyaci için 2022’de toplam 28 milyar TL kredi kullandirdik. Ancak kadin girisimcilere yönelik çalismalarimizla her zaman finansman saglayan bir kurum olmanin ötesine geçmeyi hedefledik. Çalismalarimizin cesaretlendirme ayaginda Türkiye’nin Kadin Girisimcisi Yarismasi’yla kadinlarin önündeki görünmez engelleri kaldirip motivasyonlarinin artmasini, basari hikâyelerini duyurmasini ve rol model olmalarini sagliyoruz. Bugün toplamda 43 bini asan basvuru sayisiyla bir dayanisma toplulugu olusturdugumuz yarismayla birçok kadinin hayatina dokunduk. 2007’den bu yana kadin girisimcilerin her alandaki basarilarina sahit olduk. Bir kadina bile ulasmak ve dayanisma içinde olmak çok önemliyken biz büyük bir ekosistem olusturduk. Bu kapsamda yarismaya basvuru yapan, finale kalan ve kazanan tüm kadin girisimcileri cesaretlerinden dolayi tebrik ediyorum. 17 yildir oldugu gibi bundan sonra da finansal ve finans disi desteklerimizle kadin girisimcilerin yaninda olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA