Sütlaç Dagitip, Süt Günü'nü Kutladilar

Aydin’in Efeler ilçesinde Dünya Süt Günü dolayisiyla Aydin Tarim Orman Müdürlügü tarafindan vatandaslara sütlaç dagitildi.

Sütlaç Dagitip, Süt Günü'nü Kutladilar


Aydin Tarim Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO)’nun almis oldugu karar çerçevesinde 1 Haziran "Dünya Süt Günü "olarak kutlanmaktadir. Süt; özellikle vücut fonksiyonlarinin düzenlenmesinde, vücudun gelismesinde, kemik ve dis olusumunda basta fosfor ve kalsiyum olmak üzere mineral maddeler, süt sekeri (laktoz), süt yagi, süt proteini ve vücudun ihtiyaci olan yagda ve suda eriyen vitaminlerin tamamini (B12, B2, A, C gibi) içeriginde bulundurmaktadir. Insan beslenmesinde önemli bir gida olan süt ve sütten elde edilen basta peynir, yogurt, kaymak, ayran, tereyagi ve dondurma gibi tüm süt ürünleri çocukluk, yetiskinlik ve yaslilik dönemlerinde tüketilmesi gereken, vazgeçilmez gidalar arasinda yer almaktadir. Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü olarak farkindalik olusturmak amaciyla Il Müdürümüz Ahmet Ökdem, Il Müdür Yardimicimiz Hamit Eray Yesilçayir, Gida ve Yem Sube Müdürü Figen Sezer Köksal, Idari ve Mali Isler Sube Müdürü Cihat Yildirim ve Il Müdürlügü personelinin katilimiyla kent meydaninda sütlaç dagitimi yapilarak "Dünya Süt Günü" etkinligi düzenlendi.

Dünya Süt Günü vesilesi ile süt tüketiminin artmasini diler, Ilimizde faaliyet gösteren süt üreticileri, süt toplayicilari ve süt isletmecilerimizin Dünya Süt Gününü kutlariz” denildi.
Kaynak: İHA