Spil Dagi'ndaki Sakli Kanyon Dron Ile Görüntülendi

Manisa merkezden geçen Çaybasi Deresinin kaynagi olan Spil Dagi Milli Parkindaki Sakli Kanyonun bilinmeyen kismi dron ile görüntülendi. 650 metre rakimda baslayan ve bin 200 metre rakima kadar yaklasik 850 metre uzanan kanyon berrak suyu, selaleleri ve essiz güzelligi ile görenleri kendine hayran birakiyor.

Spil Dagi'ndaki Sakli Kanyon Dron Ile Görüntülendi
Spil Dagi Milli Parki’na çikan yol üzerinde, kent merkezine yaklasik 10 kilometre uzaklikta bulunan Sakli Kanyon Spil dagi eteklerinde 650 metre rakimda ve yoldan yaklasik 200 metre içeride bulunuyor. 650 metre rakimda baslayan kanyonun sadece 150 metrelik kismi ziyaretçiler tarafindan izlenebilirken, berrak suyu ile görenleri kendine hayran birakiyor. Kanyonun görünmeyen yaklasik 700 metrelik kismi ise bin 200 metre rakima kadar kayaliklarin arasindan uzaniyor. Dron ile görüntülenen kanyondaki selaleler, yer yer 4 metreyi bulan derinligiyle minik göletleri ve essiz manzarasi ise Spil Dagi Milli Parkinin essiz güzelligini gözler önüne serdi.

Yer yer 4 metre derinlige ulasan akan dere, kent merkezinde kir kahvesi diye bilinen Aglayan kaya arkasindan geçen ve il merkezindeki Yunusemre ve Sehzadeler ilçelerinin de dogal siniri olan Çaybasi Deresi olarak Kirmizi Köprüye kadar uzaniyor. Kirmizi Köprü’den sonrasi üstü kapatilan dere Gediz Nehri’ne kadar yer altindan ulasiyor.
Kaynak: İHA