Savunma Sanayisinin Liderlik Okulu SAHA MBA'nin 5'Inci Dönem Kayitlari Basladi

Savunma sanayisinin liderlik okulu SAHA MBA’nin 5’inci dönem kayitlari basladi. SAHA MBA Programi’na sektör yöneticilerinin ve yönetici adaylarinin yogun bir ilgi gösterdigine dikkat çeken SAHA Istanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, ”SAHA MBA ile 5 yilda dünyanin 10 MBA’den biri olmayi ve ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine katkilarimizi gelecegin yöneticilerini yetistirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Savunma Sanayisinin Liderlik Okulu SAHA MBA'nin 5'Inci Dönem Kayitlari Basladi
SAHA MBA programi, isletme yönetimi konusunda derinlemesine bir anlayis kazanmak isteyen profesyoneller için özel olarak tasarlanmis bir egitim programi olarak tanimlaniyor. Türkiye’nin en prestijli, odakli ve iddiali MBA programi olan SAHA MBA, lider yöneticileri yetistirmeyi hedefliyor. Program, kurumsal ve aile sirketlerinin sorunlarina cevap veren bir yaklasimla ögrencilere ögrendiklerini kurumlarina uygulama firsati sunuyor. Her yil katma degeri artan program, 5’inci dönemi için kayitlarini almaya basladi.

Sektör liderleri ve üst düzey bürokratlarin da bizzat egitici olarak yer aldiklari Türkiye’nin en prestijli, odakli ve iddiali MBA programi, ögretim ile üretilen degerin olabildigince fazla milli üreticiye ulastirarak lider yöneticileri yetistirmeyi hedefliyor. Hem kurumsal hem de aile sirketlerinin sorunlarina cevap veren program ile katilimcilar ögrendiklerini kurumlarina uygulayabiliyor. Olusturdugu katma degeri her yil daha da arttiran program 5. dönemi kayitlarini almaya basladi.

2023 -2024 döneminde SAHA MBA programinda; 4 temada 52 egitim basligi ve temalara ek is yönetimi simülasyonu, profesyonel mentörlük ve vaka modülleri ve sektör liderleri ve bürokratlarin tecrübe paylasim oturumlari seklinde verilen ek dersler ile toplamda 404 saatlik egitim verilecek. 2019 yilinda hayata geçirilen SAHA MBA Programinin Istanbul, Ankara ve Gaziantep olmak üzere 3 merkezde düzenlenen egitim programinda 2019’dan beri 85 ayri firmadan 200 yönetici, yönetici adayi ve firma sahibi egitim aldi. SAHA MBA katilimcilarinin dagilimlari yüzde 40 genel müdür, yüzde 25 üst yönetici adayi, yüzde 25 yönetici aday mühendis ve yüzde 10 ise danisman, mali müsavir gibi yöneticilik yeteneklerini gelistirmek isteyen katilimcilardan olusmaktadir.

5. Dönem, Istanbul ve Ankara’da 30’ar kisilik kontenjan ile açilacak. Adaylarin ön kayitlarinin tamamlanmasinin ardindan özgeçmisler puanlanarak programa uygun adaylar seçilecek.

5’inci MBA 2023 Eylül’de baslayacak

SAHA MBA 2023- 2024 döneminde savunma, havacilik ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarimizin yöneticilerinden ve firma sahiplerinden olusan 90 katilimci Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Dr. Ali Taha Koç, Savunma Sanayii Baskan Yardimcisi Dr. Celal Sami Tüfekçi, SAHA Istanbul YK Baskani Haluk Bayraktar, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Fatih Kacir, ASELSAN Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Haluk Görgün, TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Roketsan Genel Müdürü Murat Ikinci, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türkiye Uzay Ajansi S. Hüseyin Yildirim gibi sektörün içinde olan, dinamikleri çok iyi bilen sektör liderleri ile tecrübelerini aktariyor.

Program, finans, pazarlama, insan kaynaklari yönetimi, stratejik yönetim ve operasyonel yönetim gibi konulari içermektedir. Ayrica, liderlik ve iletisim becerileri, inovasyon ve girisimcilik konularinda da egitimler veriliyor. SAHA MBA programi, dünyanin en popüler MBA programlarinin müfredatlari esas alinarak hazirlanmistir. Program, is dünyasiyla temas halinde olan ve konusunda en iyi yerli ve yabanci akademisyenler, profesyonel egitmenler ve TÜBITAK TÜSSIDE’nin uzman kadrosu tarafindan uygulanmaktadir. Sektör liderleri ve üst düzey bürokratlar da bizzat egitici olarak yer almaktadir.

“Dünyanin 10 MBA’den biri olmayi hedefliyoruz”

SAHA MBA Programi’na sektör yöneticilerinin ve yönetici adaylarinin yogun bir ilgi gösterdigine dikkat çeken SAHA Istanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin, dünyanin ve Türkiye’nin önemli üniversitelerden ögretim üyelerinin yer aldigi uluslararasi kaliteye sahip egitim kadromuz ve müfredatimizla bir ilki gerçeklestiriyoruz. Katilimcilara uluslararasi bir bakis açisi ile rekabet edebilme kabiliyeti kazandiran programimizi, 2022-2023 yilinda Istanbul’da Bilim Üsküdar’da ve Ankara’da Teknopark Ankara’da olmak üzere 2 merkezde gerçeklestirdik ve oldukça yogun bir katilim aldik. Harvard, Oxford, Stanford, London Business School gibi dünyanin önde gelen okullarinin aralarinda bulundugu on bes üniversitenin MBA programlarini inceleyerek hazirladigimiz SAHA MBA ile 5 yilda dünyanin 10 MBA’den biri olmayi ve ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine katkilarimizi gelecegin yöneticileri yetistirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA