Orhaneli'nin Tarihi Gün Yüzüne Çikacak

Bursa’nin Orhaneli ilçesinde tarihi doku ayaga kaldiriliyor. Zafer Caddesi, tarihi dokusunun yasatilarak gelecege iletilmesine yönelik sokak sagliklastirma ve cephe düzenleme çalismasiyla yeni ihtisamina kavusacak.

Orhaneli'nin Tarihi Gün Yüzüne Çikacak
Zafer Caddesi dükkan ve binalari kapsayan çalisma esnafla paylasildi. Osmanli mimarisinden yola çikilan proje takdir toplarken, Iller Bankasi, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi paydasligi ile hayata geçirilecek proje sayesinde Orhaneli’nin tarihi dokusu gün yüzüne çikarilacak.

Dükkanlarin tek tip projeye bagli oldugu çalismayla, dis görünümün iyilestirilmesinin yani sira, yaya ve sürücülere ait alanlardaki düzenlemeyle de vatandaslarin güvenliginin arttirilmasi hedefleniyor.

Orhaneli Belediye Baskani Ali Aykurt toplantida sunlari söyledi: "Cephe sagliklastirma Orhaneli için çok degerli ve yenilik içeren bir projemiz. Ilçemizde göreve geldigimiz günden bu yana köklü degisimler gerçeklesti. Alt yapi çalismalarimizin tamamlanmasi ile baslattigimiz bu degisim agina her geçen gün yeni bir projemizi hayata geçirerek devam ediyoruz. Cephe sagliklastirma projemiz sayesinde de ilçemizin çehresi degisecek ve bu degisim ilçemize oldukça deger kazandiracak. Bilindigi üzere 700 yillik geçmise dayanan tarihi Beyce Pazari’miz her sali bu cadde üzerine kurulmaktadir. Pazarimizda hem merkez esnafimiz hem de kirsal mahallelerimizde tarimla ugrasan çiftçi hemsehrilerimizin mahsulleri birinci elden tüketiciye ulasmaktadir. Bizler göreve geldikten sonra ilk is olarak köylü esnafimizin isgaliye ücret ödemelerini kaldirmistik. Bu adimdan sonra köylerde yasayan hemsehrilemizin pazara olan ilgisi artti. Buna bagli olarak bu cadde üzerinde gerçeklesecek olan bu cephe sagliklastirma Tarihi Beyce Pazari’nin da atmosferini bozmadan pazarin ahengine eslik edecek. Projemiz çerçevesinde yapacagimiz degisiklikler arasinda binalarin boyanmasi, dis kaplamalarin yenilenmesi, dükkan cephe dogramalarinin degistirilmesi, tabi özellikle projemizde titizlikle çalistigimiz esnaf dükkanlarimizin tek tip tabela ve dis mimari çalismalarinin yapilmasi gibi çalismalar yer alacak. Cephe sagliklastirmasi çalismalarimiz tamamlandiginda ilçemizin Zafer Caddesi üzerinde yer alan binalar daha modern, çekici ve iyi bakilmis temiz bir görünüme sahip olacak. Hem cadde üzerinde yer alan binalarimizi kullanan hemsehrilerimizin memnuniyetini artacak, hem de çevre ile uyumlu hale gelmis bir caddemiz olacak. Doganin ve Dogal Insanlarin Sehri Orhaneli’nin özel dogasi, turistik yerleri disinda düzenli sehirlesme ve estetik yapilasmasiyla akillarda yer edecek."

Proje çerçevesinde 82 adet yapi üzerinde çalismalarin gerçeklestirilecegi Zafer Caddesi üzerinde çalismalarin Haziran ayi içerisinde baslayip 6 ay gibi kisa süre içerisinde tamamlanmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA