Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Cübbe Giyme Töreni

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde akademik degerlendirme ve cübbe gitme töreni düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Cübbe Giyme Töreni
Törenin açilis konusmasini ve sunumunu Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar yapti. 2019 yilindan itibaren Mardin Artuklu Üniversitesi olarak neler yapildigini ve gelecek 3 yilda neler yapmayi planladiklarini, kamu, özel sektör ve sivil toplum paydaslariyla paylasmak istediklerini söyleyen Rektör Özcosar, akademik degerlendirme, fahri doktora ve cübbe giyme töreninde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin dünden bugüne fiziki ve akademik gelisim serüvenini görsel ve videolarla anlatti.

Bütün çalismalarinin ana temasinin bir Artuklu Üniversitesi kimligi olusturmak oldugunun altini çizen Özcosar, bugün artik sehre dokunan ve sehrin dokundugu bir üniversiteye dönüsmüs olduklarini belirtti.

Üniversite yönetiminin en belirgin özelliginin iliskilerin hiyerarsik degil, paydaslik zemininde kurulmasi oldugunu anlatan Rektör Özcosar, "Yerel ve evrensel degerlerden güç alarak ilim, kültür, sanat ve teknolojide uluslararasi alanda özgün, yaratici ve lider bir üniversite olmak vizyonuyla yollarina devam edecegiz" dedi.

Üniversitenin artik ögrencisi, hocasi ve idari çalisanlari ile koca bir aile oldugunu ifade eden Özcosar, "Bu aile kendi içinde uyumu sagladigi gibi Mardin’de de hemen her alanda görünür ve sehre katki sunan bir üniversite kimligine dönüstü. MAÜ ögrencisiyle, hocasiyla bir yandan deprem çalismalarinda en önde yer alirken diger yandan sanayi, tarim, turizm ve akla gelebilecek çok farkli sektörlerle projeler hazirlayan, is birlikleri yapan bir üniversiteye dönüstü. Bugün artik sehirde nereye bakarsaniz üniversitenin izini görmeniz mümkün. Bununla birlikte ulusal ve uluslararasi alanlarda kendini ispatlamaya çalisan bir girisim ruhu da her gün biraz daha görünür hale geliyor" diye konustu.

Sunumun ardindan Vali Vekili Abdullah Demirdag’a, Mardin Valiligi adina Rektör Özcosar tarafindan üniversite tesekkür silti verildi.

Törende, Mardin Artuklu Üniversitesi akademik kadrosuna yeni katilan ve üniversitede görev yapip akademik yükselis gösteren profesör, doçent ve doktor ögretim üyelerine Rektör Özcosar tarafindan cübbe giydirildi.

Rektörlük Binasi AKM salonlarinda yapilan törene, Mardin Vali Vekili Abdullah Demirdag, Rektör Prof. Dr. Ibrahim Özcosar ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA