Kuzey Sahillerinde 'Hayat Nöbeti' Basliyor Açiklamasi Görev Öncesi Son Tatbikat

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin kuzey sahillerinde vatandaslarin can güvenligi için nöbet tutan ‘Hayat Timi’ bu sezon hiç can kaybi vermemek için görevin baslayacagi 15 Haziran öncesinde sahilde siki bir egitim sürecine alindi.

Kuzey Sahillerinde 'Hayat Nöbeti' Basliyor Açiklamasi Görev Öncesi Son Tatbikat
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, kuzey sahillerinde önceki yillarda oldugu gibi çok hassas ve siki bir hazirliga basladi.

Itfaiye Daire Baskanligi’na bagli ‘Hayat Timi’ yine güçlü bir ekipten olusturuldu. Cankurtaran sayisi ise bu yil 3 ayri ilçe için 70’in üzerine çikarildi. Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da toplamda 54 kilometrelik alani kapsayan sorumluluk bölgesinde hayat nöbetinden önce egitim süreci basladi.

Öncesinde sinava tabi tutulan ve görev için seçilen cankurtaranlar Karasu Sahili’nde egitim ve tatbikatlara basladi.

Suda ve suyun disinda müdahale, sudan çikarma, bogusma, tasima, kalp masaji sinavlarindan geçti.

Her yil tatil sezonunda milyonlarca insanin misafir oldugu kuzey sahillerinde bu yil da hedef güçlü bir ekip çalismasiyla hiç can kaybi vermemek. Cankurtaranlarin görevi 15 Haziran’da baslayip 15 Eylül tarihine kadar devam edecek. 45 kulede ellerinde telsiz ve tam teçhizatla nöbete baslayacak olan ‘hayat timi’ haftanin 7 günü 19.00’a kadar görev yapacak. Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Turizm cenneti olan kuzey sahillerimizde yeni bir sezona basliyoruz. Mülakatlarimiz tamamlandi ve cankurtaranlik konusunda yetkin isimleri belirledik. Görevli sayimizi ise 70’in üzerine çikardik. Hayat timimiz Karasu Sahili’nde son egitim ve tatbikatlardan geçiyor. Bu yil Türkiye’den ve hatta dünyanin dört bir yanindan gelen misafirlerimize en güvenli ve huzurlu ortami sunmayi hedefliyoruz. Vatandasimizin hayati bizim için çok önemli. Hedefimiz ise sifir kayip” denildi.
Kaynak: İHA