Kusadasi'nda Depreme Dayaniksiz Binalar Yikiliyor

Can ve mal güvenligini tehdit eden, hasarli ve depreme dayaniksiz oldugu tespit edilen yapilarin kontrollü yikim çalismalarini sürdüren Kusadasi Belediyesi Yikim Isleri Müdürlügü, Alacamescit Mahallesi’nde bulunan bir binanin yikimini gerçeklestirdi.

Kusadasi'nda Depreme Dayaniksiz Binalar Yikiliyor


Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinin ardindan, kenti muhtemel afetlere hazirlamak amaciyla çalismalarini hizlandiran Kusadasi Belediyesi bünyesinde kurulan Yikim Isleri Müdürlügü faaliyetlerini sürdürüyor. Riskli, hasarli, depreme dayaniksiz ve imara aykiri oldugu tespit edilen binalarin yikim islemlerinin sistematik ve organize bir biçimde gerçeklestirilmesi amaciyla faaliyet yürüten Yikim Isleri Müdürlügü’nün son adresi Alacamescit Mahallesi oldu.

Zafer Sokak 106 numarada yer alan ve yikilma tehlikesi bulundugu tespit edilen 3 katli bir bina, Kusadasi Belediyesi Yikim Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan kontrollü bir biçimde yikildi. Yikim, Zabita Müdürlügü ekipleri tarafindan gerekli uyarilarin yapilmasinin ve önlemlerin alinmasinin ardindan uzman personelin denetiminde sorunsuz bir biçimde tamamlandi. Yikim Isleri Müdürlügünün, Kusadasi genelinde bulunan hasarli ve risk teskil eden yapilarin tespiti ve yikimina yönelik çalismalarini araliksiz olarak sürdürecegi belirtildi.
Kaynak: İHA