Kemer Belediyesi Haziran Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Kemer Belediyesi Haziran ayi meclis toplantisi, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Kemer Belediyesi Haziran Ayi Meclis Toplantisi Yapildi
Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Baki Yalin, toplanti öncesinde, Çamyuva Mahallesi Turizm Bulvari’nda yapilan yol, kaldirim, asfalt, aydinlatma, orta refüj, yagmur suyu drenaj hatti ve diger çalismalarla, yapimi devam eden Kemer Belediyesi Etnografya Kültür Evi ve geçen hafta Çalis Tepesi’nde bulunan bayrak diregi ve Türk bayraginin yenilenmesiyle ilgili sunum yapti. Baskan Yardimcisi Yalin, Kemer’de yapimi devam eden 67 milyon 963 bin lira tutarindaki yatirimlarla ilgili de meclise bilgiler verdi.

Toplantida, Kemer Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’nün görev ve çalisma yönetmeliginde degisiklik yapilmasina dair yönetmeligin görüsülmesi konusu oy birligi ile kabul edilirken, Kemer Belediye Meclisi’nin 03.03.2023 tarih ve 24 sayili karari ile Kemer Belediyesi Isletme ve Istirakler Müdürlügü kapatilarak yerine Emlak ve Istimlak Müdürlügü kurulmus olup, yeni kurulan Emlak ve Istimlak Müdürlügü’nün görev ve çalisma yönetmeliginin görüsülmesi oy çoklugu ile kabul edildi.

Kemer Belediyesi görev ve sorumluluk sinirlari dahilinde cadde, sokak ve parklarda bulunan çöp sepetlerinin bosaltilmasinda kullanilmak üzere 3 tekerlekli benzinli, kabin ve kasali motosiklet satin alinmasi ve aracin Kemer Belediyesi T cetveline islenmesi oy birligi ile kabul edildi.

Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) çerçevesinde emekli olan belediye personelinin tazminatini ödemek için Kemer Kuzdere Mahallesi’nde (tapu kütügünde Çamyuva’ya kayitli) yer alan mülkiyeti Kemer Belediyesi’ne ait olan 513 ada 17 parsel ile 513 ada 04 parselin satisi oy birligi ile kabul edildi.

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, yaptigi konusmasinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve devlet yetkililerinin EYT ile ilgili yaptigi açiklamalarina istinaden belediyede emekli olacak olan personeli bilgilendirdiklerini söyledi.





"Emekli olan arkadaslarimizin paralarini ödemek için iki parseli satisa çikardik"

Emekli olacak olan belediye personelinin paralarini borçlanarak vereceklerini anlattiklarini hatirlatan Belediye Baskani Topaloglu, “Sonuçta 78 kisi emekli oldu. Emekli olan çalisma arkadaslarimiz dönemin Beldibi, Çamyuva, Göynük, Tekirova ve Kemer Belediyesi’nde çalisanlar. Hepsi ayni anda emekli olunca yaklasik 25 milyon lira bir yük bindi. Göreve geldigimiz günden bu yana yaklasik 4 yil geçti. Bu 4 yil içinde pandemi, orman yanginlari, Rusya-Ukrayna arasinda savas ve asrin felaketi depremleri yasadik. Bu zaman zarfinda hükümet 3 defa yapilandirma çikardi. Biz bu çikan kanunlara uymak zorundayiz. Kamulastirmasiz el atma diye bir sey var. Kamulastirmasiz el atmaya son iki yilda 5 milyon lira yatirdik. Dönemin GATAB kurumundan da kalan 4,5 milyon lira borcu biz ödedik. Toplamda yaklasik 10 milyon lira para ödedik. Cumhurbaskanimizin açiklamalarina istinaden bankalara gittik ve görüsmeler gerçeklestirdik. Ama hiçbir banka kredi vermeye yanasmiyor. Emekli olan arkadaslarimizin paralarini ödemek için iki parseli satisa çikardik. Konunun özeti budur. Belediyemizin nakitte ise 11 milyon lira, kredi kartinda da 21 milyon lira parasi var” dedi.

Gelecek yil düzenlenecek olan Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda (EMITT) Kemer tanitimi için stant yeri kiralanmasi konulu önerge ise oy çoklugu ile kabul edildi.

Kemer Belediyesi Sehit Ömer Halisdemir Meclis Toplanti Salonu’nda yapilan toplantiya, meclisi üyeleri Mustafa Tiras ve Hakan Tuncer katilmadi.

Bir sonraki meclis toplantisi 4 Temmuz Sali günü saat 14.00 olarak belirlendi.
Kaynak: İHA