Daha Güzel Gülmek Istedi, Yanlis Tedavi Ile Hayati Karardi

Sivas’ta daha güzel gülebilmek için hastaneye basvuran Songül Arslantas, yanlis tedavi nedeniyle dislerinin neredeyse tamamini kaybettigini iddia etti.

Daha Güzel Gülmek Istedi, Yanlis Tedavi Ile Hayati Karardi
Sivas’ta güzellik salonu isleten Songül Arslantas, daha güzel gülebilmek için dislerini yaptirmak istedi. Iddialara göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine giden Arslantas’a yapilan tetkikler sonucu implant yapilmasi tavsiyesinde bulunuldu. Alman markasi implant isteyen Arslantas, kendisine yerli marka implant tavsiyesi verilmesi üzerine bunu kabul etti. Arslantas, yapilan 12 kalici implantin birinin fire vermesi ile yeniden hastaneye basvurdu. Implantin sökülüp yeniden yapilmasi sonrasi Arslantas’in agrili süreci basladi.

Gün geçtikçe artan agrilar sonrasi yeniden hastaneye basvuran Arslantas’in kalici tüm implantlarinin sökülmesine karar verildi.

Yanlis tedavi neticesinde neredeyse tüm dislerini kaybettigini belirten Arslantas, maske ile dolasiyor. Yemek yemekte de bir hayli güçlük çektigini anlatan Arslantas, sivi ve yumusak seyler yiyip içerek adeta bebekler gibi besleniyor. Yaklasik 1.5 yildir hayati kararan Aslantas, suç duyurusunda bulunacagini söyledi.



“Bir buçuk senedir maskeyle yasiyorum”

Songül Arslantas, dislerinin neredeyse tamamini kaybettigini ve bu nedenle bir buçuk senedir maskeyle dolastigini ifade ederek, “Bundan bir buçuk yil önce daha güzel gülebilmek için dis yaptirmaya karar verdim. Fakat mevcut gülmemi de elimden aldilar. Istedigim gibi hiçbir sey olmadi. Magdur oldum. Bir buçuk senedir maskeyle yasiyorum. 12 tane yerli implant yaptilar. 12 implanti yapip tekrar çikardilar. Çikartildiktan sonra da magdur oldum. Daha iyi olacak derken daha da kötüye gittim. Protez dis tak çikar öneriyorlar. Alman marka taktirmayi istedim, çünkü biraz daha iyiydi. Doktorlarin yanlis yönlendirmesi ile Alman markasi fiyatina yerli implant yaptirmak zorunda kaldim. Takilan implantlarin sinüslere denk geldigini düsünüyoruz. Avukata verdim, resmi süreç baslayacak. Dükkanimda müsterilerle dogru düzgün irtibata geçemedim, konusamadim. Konusurken kendimi geri çektim. Sürekli ’Hasta misin?’ dediler bana. Müsterilerim dükkana gelmek istemediler. Mide sikintisi çektim. Bir buçuk yil dogru düzgün yemek yiyemedim, hala yiyemiyorum” dedi.



"Implant sonrasi baslayan agrili süreç yaklasik bir buçuk yildir devam ediyor"

Arslantas’in avukati Esra Kurt ise, implantin yapilmasiyla birlikte müvekkilinin agrili sürecinin basladigini söyleyerek, “Bir kamu hastanesinde müvekkilim muayene oluyor. Doktorlar tarafindan implant tedavisi öneriliyor ve kemik tozunun kullanilmasi gerektigi yönde bilgi veriliyor. Implant tedavisine basvuruluyor. Tedavi günü geldiginde Doktor Hasan Bey kemik tozu kullanilmasina gerek olmadigini söyleyerek müvekkilime implant tedavisini uyguluyor fakat müvekkilim bu asamada agrili süreci basliyor. Implant tedavisi sonrasinda müvekkilimin bir adet disi fire veriyor. Daha sonra doktorlara basvurdugunda yerine tekrardan implant yapiliyor, iyilesme süreci bekleniyor. Iyilesme sürecinin ardindan müvekkilime tekrardan disi takiliyor fakat provalar asamasinda müvekkilimin implanti dis eti üzerinden görülüyor ve bunun üzerine müvekkilin disindeki tüm implantlar çikarilmistir” diye konustu.



"Hatali islem yapmislardir"

Avukat Kurt, hatali bir islem yapildigini söyleyerek, “Müvekkilim estetik açidan dislerini begenmedigini, dis eti üzerinden implantin görüldügünü belirterek ayrica da bu agrili sürecin devam etmesi nedeniyle hastane yönetimine dilekçe veriyor. Dilekçesi de kabul oluyor. Dislerinin tekrardan yapilmasi gerektigi yönünde cevap yazisi geliyor. Bu asamadan sonra hastane yönetimi ve dis hekimleri tekrardan vidali implant uygulanmayacagini söylüyor. Müvekkilime kalici implant yapilmistir. Fakat bu kalici implantlar da müvekkilimde agrili süreci daha da artirmistir. Dis hekimleri tarafindan kalici implantin tekrar çikartilmasina karar verilmistir. Hastane yönetimi tak çikar yöntemiyle müvekkilimin disindeki implantlarin hepsini çikarmistir. Bu çikarma isleminde biz kusuru dis hekimlerinde buluyoruz. Hatali islem yapmislardir. Gerekli tedavileri, tetkikleri yapmadan implant tedavisine baslamis olduklari ve tedavi sirasinda da 9 milimetre implant takmalari gerekirken 11 milimetre implant takilmasi nedeniyle implantin sinüslere yaklastigindan dolayi müvekkilin çene bölgesinde agri yasadigini düsünüyoruz. Bununla ilgili yasal islemlerimizi baslatacagiz. Hukuki süreçte bilirkisi heyeti tarafindan doktorlarin kusurlari ortaya çikacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA